Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yunus Emre Kurt Bağımsız Kocaeli’ye konuştu: Bizim inisiyatifimiz dışında hiçbir şey yaşanmadı

MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt Bağımsız Kocaeli Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Teşkilata uyarılarda bulunan Kurt, hem genel seçimleri değerlendirdi hem İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyeti hem de 6’lı masayı eleştirdi. Kurt ayrıca milletvekilliği adaylığıyla ilgili de konuştu.

MHP Kocaeli İl Başkanı

Nazim Ozgun Erbulan 1Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt Bağımsız Kocaeli Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette gazetemizin sorularını yanıtlayan Kurt, görevi devraldığında üye sayısının 8 bin 500 olduğunu, şu anda 18 bin 700 civarı üyeye ulaştıklarını belirtti. Ayrıca Kurt, hem MHP Kocaeli’nin durumundan genel seçimlere merak edilen birçok soruyu yanıtladı. İşte röportajımızın tamamı…

İstifa ettiniz mi? Milletvekili adayı mısınız?

Şu an itibariyle il başkanlığı görevim devam ediyor. Bugün de yine programlarımıza devam ediyoruz. Genel merkezimizin uygun gördüğü şekilde hareket ederiz. Biz genel merkezimizin her imasını bile emir telakki ederiz. Liderimizin sözünü yerde bırakmayacağız. Nasıl şekilde uygun görüyorsa o şekilde hareket edeceğiz.

Yunus Emre Kurt“ANKETLERDE YÜZDE 3 GÖSTERİRDİ 10 ALIRDIK”

Kocaeli’de kaç milletvekili hedefliyorsunuz?

Genel başkanımızın bir tabiri var: ‘en çoklaştırmak.’ Başkanımız ‘bulunduğunuz bölgelerde oyunuzu çoklaştırın’ der. Bu Kızıl Elma gibi bir hedeftir. Net bir şey değil. Yaklaştıkça uzaklaşan, uzaklaştıkça daha çekici hale gelen bir şeydir. Biz de alabileceğimiz en yüksek oyu alıp Kocaeli’de tarihi bir oya ulaşmayı hedefliyoruz. Hem vekil sayımızı hem de oyumuzu yükselteceğiz. Ben seçime hazırım. Kocaeli’de hikaye yazdık. CHP’liler, İYİ Partililer bile bizi övüyor. Amacımız Kocaeli’ye hizmet etmek. Kocaeli’ye hizmet etme şuurunu herkese yerleştirmek. Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz. Kırmızı çizgilerimiz var vatan, millet, bayrak onun haricinde siyasi görüşü şu, bu diye hiç ayırmadık. Bizim seçmenimiz 3 hilali görünce oy verir. Anketlerde bizi yüzde 3 gösterirdi yüzde 10 alırdık. Şu anda anketlerde yüzde 9-10 görülüyorsak siz düşünün.

Kocaeli’den 1 milletvekili çıkarabiliyorsunuz ve Saffet Sancaklı ile siz adaysınız diyelim. Burada tutum ne olur?

Genel merkezin ne dediği önemli. Genel merkez neyi ne şekilde uygun görürse o şekilde hareket ederiz. 13 kişilik bir aday listesi açıklanacak. Kocaeli’de her Ülkücüye düşen de isimlere takılmaksızın o 13 kişilik listenin en çok oy alması için çalışmak. Biz isimlere değil o 3 hilalin olduğu yere gideriz.

Saffet Sancaklı ile aranız nasıl?

İlimizin milletvekilidir. Mücadele eden, liderimizin izinde olan herkesle diyaloğumuz iyidir; bir sıkıntı yoktur.

“FATMA HANIM HEP FAZLASINI İSTİYOR”

Daha önce defalarca gündeme gelen araç satın alımı için kredi yetkisi maddesinde Cumhur İttifakı kapsamında çekimser kaldınız. Ancak karar bakanlıktan bütün meclis üyelerinin ‘evet’ dememesi sonucu geri döndü. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Cumhur İttifakı’na ‘evet’ deyin çağrısında bulundu. Bu konuda tutumunuz ne olacak?

Biz Fatma Hanım’ı memnun edecek bir kararı daha öğrenemedik. Hep daha fazlasını istiyor. Bir öncekinde de ‘evet’ çıktı, biz çekimser kaldık. Nihayetinde istediği sonuca ulaştı o an. Ama şu anda diyor ki ‘çekimser kalmayın, evet deyin.’ Bizim bütün mantalitemiz, bütün siyasi mücadelemiz Fatma Hanım’ın taleplerini karşılamak üzere kurulu değil. Dolayısıyla Cumhur İttifakı ortağımız AK Parti’nin grup başkanvekili, bizim grup başkanvekilimiz, ilçe başkanlarımız görüşecekler. En doğru kararı verecekler.

Bizim için önemli olan siyasi bir kar değil de İzmit’imizin en güzel şekle gelmesidir. Ama bunu yaparken de İzmit’in geleceğini ipotek altına almakla hizmet arasında iyi karar vermek lazım. Bunun ne olduğunu ilçe başkanlarımız kararını verecek; yarın mecliste de göreceğiz.

“HAYIR DESİNLER BİZ YİNE TÜM BILLBOARDLARI DOLDURALIM İSTİYOR”

Dönüş sebebi bakanlığın gerekçesi. Bu konuda yorumunuz nedir?

Şunu yapmak lazım; bir kere samimiyetle yaklaşmak lazım. Fatma Hanım’ın da bize, Cumhur İttifakı’na ve meclis üyelerine samimiyetle yaklaşması lazım. ‘Bunu verin’ diyerek basının önünde bizi zor duruma sokmak samimi bir davranış mı onu kamuoyu takdir edecek. Meclis üyelerinin yanına da gidilebilir, ilçe başkanlarının, belediye başkanının makamına çok rahat gidebilir. Bunlar çok normal şeylerdir. Bizim için önemli olan Kocaeli’nin 12 ilçede en iyi şekilde temsil edilmesidir, hizmet almasıdır. Bunlar önce konuşulmadan ‘siz çekimser verdiniz ama bakanlık evet kararı verilmesini istiyor; ne yapalım. Siz zaten geçmesi için böyle bir karar vermiştiniz, bunun nihayete ermesi için bize yardımcı olur musunuz?’ demeden ‘Cumhur İttifakı yardımcı olsun’ demek… Aslında şunu istiyorlar, ‘hayır’ desinler biz yine tüm billboardları dolduralım.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’nda böyle bir problem var mı? CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir açıklama yaptı; Tahir Hoca ile diyaloglarından bahsetti. İstediği zaman odasına gidiyor, çayını içiyor, sohbet ediyor. İsteriz ki bu tüm ilçelerde olsun. Hem İzmit’te hem 11 ilçede. Bizim için siyaset önemlidir ama Kocaeli’ye hizmet etmek daha önemlidir.

“5 YIL İÇERİSİNDE ÇÖZMEZSEK ALTERNATİFSİZ KALACAK”

Kocaeli’nin sorunları neler?

Kocaeli çok problemi olan bir şehir. Türkiye’nin en yüksek nüfus artışlarından birisi Kocaeli’de. Ben yüksek lisansımı yerel yönetimler üzerine yaptım tez çalışma konum Kocaeli. Dolayısıyla buradaki problemli yapıyı biliyoruz. Trafik problemi var Kocaeli’de. Bu problemi nasıl çözmemiz lazım? 5 yıl içerisinde çözmez isek çözüm alternatifsiz kalacak. Kocaeli’nin önü deniz arkası dağ. Alternatif yol sahil bandı eski İstanbul yolu denilen Umuttepe’nin oradaki yol. 5 seneye zaten dolacak. 5 sene sonra biz istesek bile Körfez, Derince, İzmit, Kartepe metrosunu yapamayız. Hem maddi hem de psikolojik anlamda zor olur. Bu yapabilecek bir ortalama yapıyı tutturabilmemiz lazım. Hafif raylı sistem diğer illerde çok önceden vardı. 20 yıldır Bursa’da, 100 yıldır İstanbul’da var.

Çok şükür başkanımızın genel sekreter olduğu zamanda 5 yıl önce geldi. Geç kalındı ama yine Allah razı olsun Tahir Başkanımızdan getirdi. Tüm iller metro ile örülmüşken biz Darıca-Gebze arası metroyu yeni göreceğiz 2023’te. O da Tahir Bey’in girişimleriyle bakanlığa verildi ve nihayete ermesi konuşuluyor. Bizim daha da öncelikli sorunumuz Körfez, Derince, İzmit, Kartepe metrosunun yapılması. Çünkü Kocaeli’nin nüfusu net 2 milyon 35 bin oldu. Dolayısıyla inanılmaz bir artış var. Yüzölçümü belli bir yere kısıtlanmış. Mesela Darıca 24 kilometrekare. 19 kilometre kare yerleşim alanı. 235 bin nüfus var. Marmara’nın en yoğun yerlerinden birisi. Gün içinde kapat orayı 600 bin kişi var. İzmit de, Gebze’de inşaat anlamında sıkıntılı yerler. Onun için bizim şu anda siyaseti çok önemli tutuyoruz ama kenara koyup Kocaeli’ye hizmet etmek etrafında birleşmemiz lazım. Bu yatırımları Kocaeli’ye almamız lazım. Onun için Ankara’da gücümüzün olması lazım. Teleferik ihtiyacımız var Tahir Hoca ‘ne pahasına olursa olsun yapacağız’ dedi sağ olsun. Ama geç kalındı zaten; bunu bir an önce bitirmemiz lazım.

“GÖREVİNDEN SONRA DA KOCAELİ’DE YAŞAYACAK”

Kandıra Yolu. 50 kilometrenin 10 kilometresi bitti. 50’nin hepsinin bitmesi lazım. Ankara’dan yatırım alacak yapının Kocaeli ile uyumlu bir şekilde çalışması lazım. Kocaeli’nin dertlerini bilen, sevinçleriyle mutlu olan, Kocaeli’de hizmet etme zorunluluğu olan… Ne demek bu? Kocaeli’de yaşayacak, görevlerinden sonra da burada parasını kazanacak, ailesiyle kalacak ki Kocaeli’ye olan borcunu ödeme zarureti hissetsin. Benim tüm hayatım burada geçti. Bütün sülalem burada. Aile mezar yerimiz Derince’de. Benim hata yapma lüksüm var mı? Ofisim yürüyüş yolunun başında 20 yıldır ayak basıyorum. Kocaeli’ye hizmet etme makamında olduğum sürece Kocaeli’ye hizmet etme gibi bir zorunluluğum var.

Birinci problemi trafik. İkinci problemi Kocaelili kimliği. Kocaeli ne şehri? Sanayi şehri değil 3 bin 505 kilometrekarenin yüzde 1 buçuğu sanayi alanı. Sanayi şehri olmakla gurur duyarız algı o ama. Demek ki sanayi şehri değil. Biz turizm kenti miyiz? İki denize bir göle kıyısı olan Türkiye’de tek il burası. Kartepe’de kış, Kandıra’da yaz turizmi var. Tarım kenti miyiz? Değiliz. Biz her şeyin olduğu ama hiçbir şeyin tam olmadığı bir kentiz. Bizim Kocaeli kimliği oluşturmamız lazım. Saat Kulesi bizimki de denizin yanında, İzmir’de de denizin yanında. Bizim saat kulemizin önü doldurulmuş. 1905 yılında yapılmış ikisi de aynı mimar tarafından ama İzmir’in saat kulesi önünde herkesin fotoğrafı vardır ama buradakine misafirlerimizi götürmeyiz. Biz kendi değerlerimize sahip çıkmıyoruz.

“KOCAELİ’DE KOCAELİLİLER DERNEĞİ VAR”

Kocaeli’nin neyi meşhur? Pişmaniye. Bir kere götürürsün. Dolayısıyla bizim Kocaeli kimliği oluşturmamız lazım. Kocaeli kimliği oluşmadığı için hizmet yok. Hizmet verenlerden büyükşehirden, milletvekillerinden Allah razı olsun ama biz tramvayı 5 yıl önce alıyorsak, metroyu yeni konuşuyorsak, teleferiği yeni konuşuyorsak bir şeylerde geç kaldık. Burada da kimin sorumluluğu varsa o sorumlulukla yüzleşmeli. Trafik ve kimliği çözmeden Kocaeli’de hizmet olmaz. Bir ilde kendi ilinin derneği olan tek yer burası. Kocaeli’de Kocaelili derneği var. Kocaeli’ye aidiyet hissetmemiz lazım. Biz Kocaeli’nin problemlerini biliyoruz. Biz sadece problemleri ortaya koymuyoruz çözüm önerileri nedir onları da anlatırız.

Başkanlığım sürecinde şu içimde kaldı, şunu yapamadım dediğiniz şeyler var mı?

Allah’a şükürler olsun. İl yöneticilerimiz, ilçe başkanlarımız, ilçe yöneticilerimizle birlikte bizden beklenenin çok üstünde 1 buçuk yıla sığmayacak yılları aşan mesajı hem Ülküdaşlarımıza hem de vatandaşlarımıza ilettik. Bundan sonra da her türlü teşkilatımızla birlikte aynı şekilde 2023’te Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı seçtirmek, Cumhur İttifakı’nı mecliste çoğunluğu sağlatmak ve MHP’ye tarihinin en yüksek oyunu kazandırmak için gece uyumadan gündüz yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlar da memnun, genel merkez de memnun. Bizim aldığımız yapı belli, uğraştığımız kitleler belli. Benim yaptığım programları siyasi partilerin hiçbiri bir buçuk yılda yapamaz. Bin kişilik salona en az bin 500 kişi getiririz.

“HERKESİ MEMNUN EDEN KİŞİ SIKINTILIDIR”

Teşkilatta sizinle birlikte heyecan geldi daha sonra teşkilatta değişiklikler yaşandı. Size karşı bireysel tepkiler olabilir, teşkilat içerisinde sorunlar da olabilir. Neden bu sorunlar yaşandı?

Sular, bulanmadan durulmaz. Bazı şeylerin yaşanması gerekir. Bizim inisiyatifimiz dışında hiçbir şey yaşanmadı. Bunların hiçbirisi bize zarar vermez. Genel başkanın atadığı bir il başkanıyım. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş, 53 yıllık harekete bu yaşta bu sıfatları almış bir il başkanıyım. Dolayısıyla bazı insanları memnun edememiş olabiliriz ama herkesi memnun eden kişi sıkıntılıdır.

2023 seçimlerini nasıl görüyorsunuz?

Sayın Cumhurbaşkanı açısından hiçbir problem yok. 300’ü geçmek lazım. MHP’ye gelen çok ciddi bir oy var. MHP, anketçileri hep yanıltmıştır. Biz tarihi bir oy alacağız. Karşı taraf mantıklı hareket edemedi. 6’lı masa diyorlar. 6’lı masanın ‘yıllardır koalisyon olacak, oy vermeyin, koalisyon kötüdür’ dedikleri şey var. Şu anda ‘koalisyon yapacağız oy verin’ diyorlar ve birbirlerine benzemeyenler. Mesela İstanbul Sözleşmesi’nde CHP ‘geri getireceğiz’ diyor, Saadet Partisi ‘hayır’ diyor. Net bir şekilde ayrım. Yap-işlet-devretlerle ilgili Kılıçdaroğlu ‘karşıyız’ diyor Ali Babacan ‘ben getirdim, buna devam edeceğiz’ diyor. Terörle mücadele ilgili Kılıçdaroğlu ‘çözüm süreci dahil olmak üzere her şey denenebilir, kanı durdurmak lazım’ diyor. İYİ Parti de ‘şimdiki politikayı devam ettirmek lazım, PKK’nın başına başına vurmak lazım’ diyor. Biri Amerikancı, biri Almancı olurum diyor Cumhur İttifakı da Türk gibi davranırız diyor. 6’lı masa onun için toplumda heyecan uyandıramadı. Ali Babacan ‘fontları, santimleri’ belirledik diyor. 6 tane birbirine benzemez partinin bir araya gelmesi çok büyük bir risk. Kılıçdaroğlu sorumluluk alıyor ama tutmayacak.

“PARLAMENTER SİSTEME GEÇEMEZLER”

Vizyon belgesi açıkladılar. Ne var vizyon belgesinde? Amerika’dan canlı yayınla bağlanan birisini dinlemek zorunda mıyım? Gelsin ülkemiz büyük bir devlet. CHP de büyük bir parti. Ana muhalefet partisi. Sırf o program için Türkiye’ye gelmeyecek kadar önemsiz mi bizim işimiz? CHP, Atatürk’ün kurduğu parti. Şu andaki parti yeni CHP. Atatürk’ün kurduğu partiyle alakası yok. ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyen, ‘Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur’ diyen bir Türk Milliyetçisi, Ülkücü. Biz Atatürk’ü Türk Milliyetçisi olarak biliriz. 6 oku çizip en uzun oka Milliyetçilik yazmış. Ciddi bir şekilde CHP, net görüşlerini ifade etmesi lazım. ‘Parlamenter sisteme geçeceğiz’ diyorlar. Yemek yiyorlar, düzenli yemek yedikleri için kilo alıyorlar ama parlamenter sisteme geçemezler. Hukukçu olarak söylüyorum. Kendi yaptıkları anketlerde birinci parti AK Parti. Böyle bir tabloda sen zaten başkan olamıyorsun. Seçim oldu, Cumhurbaşkanlığını kazandılar. Zaten kendileri 360 çoğunluğu alamıyor. Yapamazsın kardeşim, sen kendin inanmıyorsun. Parlamenter sisteme geçemeyeceğini bildiğin halde geçeceğim diye milleti kandırıyorsun. Neden? Çünkü ‘oy vermediniz geçemedik’ diyecekler.

Cumhurbaşkanı adayı belli değil. Sayın Cumhurbaşkanımız seçimi kazanma makinesi. Genel başkanımızın da tecrübesiyle sıkıntı olmaz. Cumhurbaşkanımızı zorlayacak bir aday bulsalardı şimdiye kadar zaten açıklarlardı. ‘Benim adayım’ yıpranmasın diyorlar. Adam 20 yıldır Cumhurbaşkanı yıpranmayı göze alıyor da senin adayın 2 ay önce açıklanıp yıpranacak bir adaysa yapmayalım onu Cumhurbaşkanı zaten. Bir oy verecek seçmen olarak senin adayını merak ediyorum. Ekonomik olarak nasıl bir politika sürdüreceksin? KHK’lılar hakkındaki görüşün ne? 4-6 yaş Kuran Kursu’nu kapatacağım diyorlar. Saadet, İYİ Parti ne diyecek? Vatandaş kaos istemez. Seçim her zaman hikaye yazmaktır.”

Tüm röportaj haberleri için tıklayın. 

Yunus Emre Kurt Bagimsiz Kocaeli