Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yunus Emre Kurt: Trafik ve kimliği çözmeden Kocaeli’de hizmet olmaz

MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Bağımsız Kocaeli Gazetesi’ne yaptığı ziyarette açıklamalarda bulundu. Kurt, Kocaeli’de neden hizmet olmadığını açıkladı.

MHP Kocaeli İl Başkanı

Nazim Ozgun Erbulan 1Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Bağımsız Kocaeli Gazetesi’ye yaptığı ziyarette açıklamalarda bulundu. Kocaeli’deki hizmetleri değerlendiren Kurt şu ifadelere yer verdi; “Kocaeli’nin birinci problemi trafik. İkinci problemi Kocaelili kimliği. Kocaeli ne şehri? Sanayi şehri değil 3 bin 505 kilometrekarenin yüzde 1 buçuğu sanayi alanı. Sanayi şehri olmakla gurur duyarız algı o ama. Demek ki sanayi şehri değil. Biz turizm kenti miyiz? İki denize bir göle kıyısı olan Türkiye’de tek il burası. Kartepe’de kış, Kandıra’da yaz turizmi var. Tarım kenti miyiz? Değiliz. Biz her şeyin olduğu ama hiçbir şeyin tam olmadığı bir kentiz.

“KENDİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMIYORUZ”

Bizim Kocaeli kimliği oluşturmamız lazım. Saat Kulesi bizimki de denizin yanında, İzmir’de de denizin yanında. Bizim saat kulemizin önü doldurulmuş. 1905 yılında yapılmış ikisi de aynı mimar tarafından ama İzmir’in saat kulesi önünde herkesin fotoğrafı vardır ama buradakine misafirlerimizi götürmeyiz. Biz kendi değerlerimize sahip çıkmıyoruz. Kocaeli’nin neyi meşhur? Pişmaniye. Bir kere götürürsün. Dolayısıyla bizim Kocaeli kimliği oluşturmamız lazım. Kocaeli kimliği oluşmadığı için hizmet yok.

“TRAFİĞİ VE KİMLİĞİ ÇÖZMEDEN HİZMET OLMAZ”

Hizmet verenlerden büyükşehirden, milletvekillerinden Allah razı olsun ama biz tramvayı 5 yıl önce alıyorsak, metroyu yeni konuşuyorsak, teleferiği yeni konuşuyorsak bir şeylerde geç kaldık. Burada da kimin sorumluluğu varsa o sorumlulukla yüzleşmeli. Trafik ve kimliği çözmeden Kocaeli’de hizmet olmaz. Bir ilde kendi ilinin derneği olan tek yer burası. Kocaeli’de Kocaelili derneği var. Kocaeli’ye aidiyet hissetmemiz lazım. Biz Kocaeli’nin problemlerini biliyoruz. Biz sadece problemleri ortaya koymuyoruz çözüm önerileri nedir onları da anlatırız.”