Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Yuvacık Barajı olmasa Büyükşehir’in borcu kalmaz!’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ülke TV’de canlı yayına katıldı. Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında gösterilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tek borcunun Yuvacı Barajı olduğunu söyleyen Büyükakın, “ 6 milyar borcun 4 milyarının ödedik ve kalan 2 milyar için yılda 200 milyon TL kesilecek” dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ülke TV’de katıldığı canlı yayında Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin borçları hakkında detaylı bilgi verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en borçlu belediyeler arasında gösterilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Başkan Büyükakın “Bu bizim rahatsız olduğumuz bir tartışma. Biz en çok borcu olan belediyeyiz. Bu her yerde böyle çıkıyor ama borç olarak gösterilen sadece Yuvacık Barajı’nın borcu. Biz bu borcu ödemek için uğraşıyoruz. 6 milyar borcun 4 milyarını ödedik. Kalan 2 milyar için şu anda yılda 200 milyon kesiliyor” dedi.

‘MAKAM ODAMDAKİ MOBİLYALAR 15 YILLIK’

“Yuvacık Barajını bir köşeye koyarsak hiç borcumuz yok” diyen Büyükakın, “Kamuya borcu en çok belediye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi. Bu doğru ama gerçeği ifade etmiyor. Bizim dönemimizde oluşmuş bir borç değil. Biz o borcu bitirdik sayılır. Biz 30 milyar TL borçlanabilecek kritere ulaştık. İsrafı önleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi. Bizim makam odasındaki mobilyalarımız 15 yıllık. Arkadaşlarıma dedim ki ben yeni mobilya almayacağım, siz de sandalyeniz kırılmadıkça yeni sandalye almayacaksınız.” şeklinde konuştu.