Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zafer Mutlu: İlk işimiz ulaşım sorunu olacak!

Saadet Partisi Başiskele Belediye Başkan Adayı Zafer Mutlu ilçenin en önemli sorunun ulaşım olduğunu söyledi. Mutlu, “Bugün hala daha mevcut belediye başkanı vaatlerde bulunuyor. Yapacağız, edeceğiz diyor. Yahu 5 yıldır Başiskele’yi kim yönetti? Başiskele’mizin en büyük sorunu ulaşım. İlk işimiz ulaşım sorununa el atmak olacak” dedi.

Saadet Partisi Başiskele Belediye

ugurSaadet Partisi Başiskele Belediye Başkan Adayı Zafer Mutlu, Bağımsız Kocaeli’yi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti ittifakının ilçe yarattığı heyecandan, iktidar partisinin halen daha ilçede vaatlerde bulunmasından, göreve geldiklerinde öncelik verecekleri işlerden bahseden Zafer Mutlu şöyle konuştu: “Biz Başiskele’mize gönül verdik. Sadece bugün değil, çok uzun bir süredir sahadayız ve çalışıyoruz. Vatandaş da bunun farkında. Bugün seçim atmosferi büyük ölçüde bir önceki seçimle benzerlik taşıyor. Seçimin mevcut belediye başkanı Yasin Özlü ve benim aramda geçtiğini bütün vatandaşlarımız görüyor. Son düzlükte safların sıklaşacağını, tarafların daha da netleşeceğini düşünüyorum.

5 YILDIR BAŞİSKELE’Yİ KİM YÖNETTİ?
Başikele’mizin son beş yılına baktığımızda ne bir vizyon proje görüyoruz, ne bir yatırım. Bugün hala daha mevcut belediye başkanı vaatlerde bulunuyor. Yapacağız, edeceğiz diyor. Yahu 5 yıldır Başiskele’yi kim yönetti? Sen yönetmedin mi? Sadece kaldırım boyamakla, ot biçmekle, çöp toplamakla belediyecilik olmuyor. Gerçek belediyecilik diye bir slogan bulmuşlar. Bu mudur gerçek belediyecilik? 15 yıllık bir ilçe olan Başiskele’miz maalesef halen daha tam anlamıyla bir ilçe olmadı. Hastanemiz yok, şehir merkezimiz dağınık. Bir cazibe merkezi diyeceğimiz caddemiz yok. Bugün pek çok işini halletmek için vatandaşlar İzmit’e gitmek zorunda kalıyor.

YEMYEŞİL DOĞAYI KORUYACAĞIZ
Başiskele öksüz kaldı. Ne yatırımlardan nasibini alabildi, ne kendini gösterebildi. İlçemiz sürekli göç alıyor. Nüfusumuz 125 bin oldu ancak bu nüfusa göre bir hazırlık yok. Alt ve üstyapılarda büyük eksiklikler var. İnşaat izinleri gelişi güzel veriliyor. Hoyratça bir yapılaşma var. Yemyeşil Başiskele’miz maalesef betona kurban ediliyor. Göreve geldiğimizde ilk işimiz doğayı katleden, yeşili ortadan kaldıran bu hoyrat yapılaşmaya bir düzen getirmek olacak. Başiskele’miz yemyeşil doğasıyla cazibe merkezi haline gelecek. Bununla birlikte Başiskele’mizin gerçek bir ilçe olabilmesi ilçe merkezini hızlıca oluşturacağız. Yıllar sonra ilçemize gelen banka şubesi ve notere ek olarak gerekli bütün kamu kurumlarını Başiskele’ye getireceğiz. Vatandaşımız hiçbir işini görmek için ilçemizden ayrılmak zorunda kalmayacak.

RAYLI SİSTEMİ BAŞİSKELE’YE GETİRECEĞİZ
Başiskele’mizin en büyük sorunu ulaşım. 37 mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız bugün herhangi bir AVM’ye gitmek isteye saatler süren zorlu yolculuklar yapmak zorunda kalıyor. Şehir Hastanesi’ne, otogara gitmek isteyenler büyük çileler çekiyor. Biz öncelikle belediye olarak Şehir Hastanesi ve otogara ulaşım için ring servisler oluşturacağız. Daha sonra ise ilçemizin yıllardır hak ettiği ancak kavuşamadığı raylı sistem hattının Başiskele’mize ulaşması çalışacağız. Bununla birlikte ilçemizin kuzeyi ile güneyini bir birine kavuşturacağız. Cadde ve bulvarları birbirine bağlayacağız. Özellikle Karamürsel Caddemizi çekim merkezi haline getireceğiz. Kent kimliğini oluşturacağız. Sahil bölgemizde durumu ortada. İş giriş-çıkış saatinde trafik tıkanıyor.

EŞE DOSTA İŞ DAĞITMAYACAĞIZ
Biz göreve geldiğimizde en önemli icraatımız hak yememek olacak. 3 liralık bir işi sırf bizim siyasi görüşümüze yakın diye, eşimiz-dostumuz-akrabamız diye 15 liraya yaptırmayacağız. Eş, dost, akrabayı imtiyaz için asla yanımıza yaklaştırmayacağız. Başiskele Belediyesi işini düzgün yapan, kamu yararını ilk şart olarak gören bütün ticaret erbaplarıyla iş yapacaktır. Aksi durumlar ne bizim inancımıza ne de Milli Görüş belediyeciliğine yakışmaz. Başiskele için bir belediyenin yapması gereken ne varsa onu yapacağız. Üreteceğiz, hizmet edeceğiz, hemşerilerimizin hakkını savunacağız, emeğin hakkını savunacağız. Ekmek davası bizim için kutsaldır, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. Bugün belediyede işini hakkıyla yapan kim varsa biz yönetime geldiğimizde görevine aynı şekilde devam edecek.

İYİ PARTİ İTTİFAKI HEYECAN YARATTI
Arkadaşlarımız sabah namazıyla beraber sokağa iniyor ve çalışmalara başlıyor. Ve bir sonraki gün sahur vaktine kadar çalışıyorlar. Ramazan ayı ile birlikte adeta hiç durmadan saha çalışması yapar hale geldik. Bugüne kadar 20 binden fazla haneyi ziyaret ettik. Kim olduğumuzu, Saadet Partisi olarak göreve geldiğimizde Başiskele Belediyesi’nde nelerin değişeceğini anlattık. Arkadaşlarımız, gençlerimiz, hanımlarımız kapı kapı geziyor. İYİ Partili arkadaşlarımız da sahada bizimle birlikte çalışıyorlar. Bu seçimde Başiskele’de İYİ Parti ile birlikte seçimlere giriyoruz. İlçemizdeki bu ittifak büyük bir heyecan yarattı. Vatandaşlarımızın ilgisini görüyoruz. Sürekli olarak yeni gönüllüler aramıza katılıyorlar. Başiskele’de başka bir yol var, Başiskele’de hakkın yolu, halkın yolu var bunu görüyorlar. 31 Mart’ta bu tablonun sandığa yansıyacağından eminiz.”