Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Burun Estetiği İçin Mevsim Önemli Mi? Yazın Mı Kışın Mı Yapılmalı?

Burun estetiği olmak isteyen kişilerin mevsime dikkat etmesi gerekir. Burun estetiğinde mevsimin önemi büyüktür. Burun estetiği yazın mı yoksa kışın mı yapılmalı? Sorusu çok merak ediliyor

Burun estetiği olmak isteyen

Burun estetiği olmak isteyen kişilerin mevsime dikkat etmesi gerekir. Burun estetiğinde mevsimin önemi büyüktür. Burun estetiği yazın mı yoksa kışın mı yapılmalı? Sorusu çok merak ediliyor. Burun estetiği için en uygun zaman yaz mevsiminin başlangıcıdır. Havanın aşırı sıcak olmadığı bir zaman dilimi burun estetiği için uygundur. Çünkü aşırı sıcak burunda kanama ve çatlaklara neden olur. Burun estetiklerinin kışın yapılması pek önerilmez. Kış mevsiminde grip olma ihtimali daha yüksektir. Grip ve nezle gibi hastalıklarda burun akar ve burun soğuk hava koşullarından olumsuz şekilde etkilenir. Bu yüzden kış mevsiminin tercih edilmemesi gerekir.

Burun Estetiği Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Burun estetiği yaptırmadan önce dikkat edilmesi ve uygulanması gereken bazı unsurlar vardır.

Dikkat edilmesi gereken unsurlar şunlardır:

  • Burun estetiği yüze uyumlu olmalı ve yüzün karakteristik yapısını bozmamalı.
  • Hastada üst solunum yolu enfeksiyonunun olmaması gerekir. Böyle bir durumda doktora danışmadan herhangi bir işlem yaptırmayın.
  • İşlem öncesi kullanılan ilaçların bildirilmesi ve ilaç alınmaması gerekir.
  • Bu işlemler her mevsim yapılabilir. Belirli bir mevsimi yoktur. Fakat aşırı sıcak ve soğuk havalardan korunmak gerekir.
  • Regl döneminde yaptırılması tavsiye edilmez. Hormonsal değişikliklerden dolayı vücuttaki ödem artar.
  • Güvenilir yerlerde güvenilir kişiler tarafından yapılması gerekir.

Bu hususlara dikkat etmek ve işlem öncesi doktor tavsiyelerine uymak gerekir. Böylece işlem daha kısa zamanda biter ve iyileşme süreci daha hızlı olur. Olumsuz hava koşulları iyileşme sürecinin uzamasına neden olur.

Burun Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Estetik operasyon sonrası beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Düzenli beslenme ve düzenli uyku bu süre zarfında önemlidir. Bu süreçte egzersizlerden uzak durmak gerekir. Özellikle de baş çevresine dikkat etmek ve darbelerden korumak önemlidir. Yüze alınan darbeler, ani hareketler kan basıncını olumsuz yönde etkiler. İşlem sonrası yüzüstü yatmamak gerekir. Burun bantlarının düzenli kullanılması ve burun çevresine düzenli masaj yapılması faydalı olacaktır. Buruna yapılan masajlar iyileşme sürecini hızlandırır.

Burun Estetiği Sonrası Burun Ne Zaman İyileşir?

İyileşme sürecini etkileyen bazı faktörler vardır. Bunlardan biri mevsimdir. Zamanında ve doğru mevsimde yapılan işlemler daha kısa zamanda iyileşir. Burun estetiği sonrası iyileşme süreci farklılık gösterir. İyileşme süreci 6 ayla 1 yıl arası değişiklik gösterir. Burunun kısa zamanda iyileşmesini sağlamak için hijyen koşullarına uymak ve burnu dış darbelerden korumak gerekir.

Burun Estetiği Sonrası Ne Zaman Yan Yatılır?

Burun estetiği olan kişilerin en az 2 hafta yan tarafına yatması tavsiye edilmez. Çünkü bu pozisyon buruna zarar verir. Kişinin başını yüksekte tutması ve sırtüstü pozisyonda yatması gerekir. Birinci ayın sonunda kişi yavaş yavaş yan tarafına yatabilir.

Operasyonlar hakkında bilgi almak ve Ankara burun estetiği doktorları için linke tıklayabilirsiniz.