Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KBT’nin festivali kortejle başladı

Kocaeli Bölge Tiyatrosu’nun bu yıl 28. Kez düzenlediği Çocuk ve Genç Oyuncular Tiyatro Festivali dün başladı. Saat 18.00’de Cumhuriyet Bulvarı Fethiye Caddesi mevkiinden Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi’ne kadar kortejle yürüyen çocuk ve genç oyuncular, 9 gün boyunca Kocaeli’ye tiyatro ziyafeti sunacak.

Kocaeli Bölge Tiyatrosu’nun bu

İlimizin en eski kültür ve sanat kurumlarından biri olan Kocaeli Bölge Tiyatrosu’nun, her yıl mayıs ayında merakla beklenen festivali dün başladı. 28. Çocuk ve Genç Oyuncular Tiyatro Festivali’nin geleneksel kortej yürüyüşü saat 18.00’de Cumhuriyet Bulvarı Fethiye Caddesi mevkiinden kortejle Kocaelililere ‘merhaba’ dedi.

Çocuk ve genç oyuncular ile aileleri, Cumhuriyet Bulvarı üzerinden Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi’ne kadar yürüdü. Festivalin gençlik merkezindeki açılış töreni ise 19.00’da gerçekleştirildi. KBT Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, tüm Kocaelilileri bugün başlayacak olan tiyatro oyunları seyretmeye davet etti.. 28. Çocuk ve Genç Oyuncular Tiyatro Festivali’ndeki ilk oyun bugün sahnelenecek. KBT oyuncularından oluşan 11 gruba ait oyunların sahneleneceği festival, 4 Haziran akşamı sona erecek

KBT’nin bugünkü oyun programı şöyle;

KOCAELİ BÖLGE TİYATROSU

27. ÇOCUK ve GENÇ OYUNCULAR TİYATRO FESTİVALİ

27 MAYIS 2023 CUMARTESİ                          :

GRUP               : GÖLGE

YER                 : KOCAELİ ULUSLARARASI GENÇLİK MERKEZİ

SAAT                : 12.00

OYUN ADI         : DOMATES İLE GÖZLÜK

Grup GÖLGE ‘ de yer alan çocuk oyuncular : Deniz Soy, Defne Yağmur Eldoğan, Ahmet Aras Bozyel, Ahmet Kaan Kır, Ömer Akman, Kağan Çalışan, Yiğit Hamza Baysal, Akif Mirza Baysal, Asya Kandemir, Hilal Mina Gülmez, Alper Ata Saltık, Zeynep Bera Deniz, Deniz Turan,  Beren Pulatlı, Can Kerem Balım, Emir Yağız Akbaba, Leyla Aktan, Ahmet Aktan, Elif İşcan, Mirhan Güngör, Hüseyin Arda Gürdal

Yazan : Ülkü AYVAZ

OYUN ÖZETİ :

Komşu ülkelerle kavgalı olan bencil Kral, ülkesindeki domatesleri satmayı başaramaz. Halk, çürüyen domateslerden ötürü çok mutsuzdur ve yoksul düşmüştür. Kral, çeşitli oyunlarla halkının mutlu olması için çabalar. Ancak bu çaba, sahte bir çabadır. Başaramaz. Sonunda, birlik olmuş halkın karşısında güçsüz kalan kral hiçbir şey yapamaz. Pişmanlık duygusu içinde halkından özür diler. Halkın içinde bir domates işçisi gibi yaşamaya söz verir. Birlikte şarkılar söyleyerek bencillikten uzaklaşır ve çalışır. Oyun domateslerin hayatını şarkılarla ve oyunlarla anlatır.

———————————————————————————————————————————————————

27 MAYIS 2023 CUMARTESİ                           :

GRUP               : FİGÜR

YER                 : KOCAELİ ULUSLARARASI GENÇLİK MERKEZİ

SAAT                : 15.00

OYUN ADI         : MUTLULUKLAR ÜLKESİ

Grup FİGÜR‘ de yer alan çocuk oyuncular : Devrim Ekim Enç, Elif Ayaz, Kağan Efe Senger, Atlas Pekdemir, Duru Karakuş, Ebubekir Kurhan, Mete Yılmazer, Deniz Özdemirci, Derin Zeynep Altun, Umut Kuzu, Metehan Arslan, Mercan Bulak, Çınar Sersan, Defne Cansu, Ali Cevher, İpek Çoruh, Nehir Çoruh, Ronya Güngör, Ömer Deniz Çelik, Zeynep Asya Şafak

Yazan: Oscar WİLDE

Oyunlaştıran ve çeviren :Ümit DENİZER

OYUN ÖZETİ :

Bir kralı var ülkenin bir de demircisi. Hasta ve yaşlı olan Kral tahtına geçecek torununun eğitilmesi için saraylılara görev verir. Genç Kral sarayda dolaşırken bodrum katına iner. Orada gördükleri karşısında şaşırır kalır. Saraylı olmaktan vazgeçer. Halkın yanında yer alır. Taç giyme töreninin yapılacağı gün, Kral olmaktan vazgeçtiğini ve sarayın etrafında toplanan halkın yanında yer alacağını söyler. Kendisine sarayın demircisi yardım etmektedir. Birlikte yapılan tüm kötülükleri anlatarak Kralın kötü bir kral olduğunu açıklar. Kral onları yakalatmak ister. Genç Kral herkesi korkutur. İyice hastalanan Kral orada yığılır kalır. Prens gitmekten vazgeçer. “Yaşasın Cumhuriyet” şarkısıyla oyun biter.

———————————————————————————————————————————————————

27 MAYIS 2023 CUMARTESİ                         :

GRUP               : PORTRE

YER                 : KOCAELİ ULUSLARARASI GENÇLİK MERKEZİ

SAAT                : 18.00

OYUN ADI         : SEVGİ ÇİÇEKLERİ

Grup PORTRE ‘ de yer alan çocuk oyuncular : Hüma Çatalkaya, Uğur Yunus Cengiz, Armin Doğan, Sude Naz Havin Önal, Deniz İpek Yeşilbaş, Sare Aydemir, Mina Kurtulan, Muhammed Baha Uzun, Seymen Makas, Uras Ağdede, Eflal Berra Akbaba, Azra Eryıldırım, Ekin Omurca, Kuzey Seymen, Öykü Nas Şafak

Yazan : Mustafa GEZEN

OYUN ÖZETİ :

Oyunumuz, bizlerin sorunlarını eğitim-öğretim açısından ele alıyor; Yaşamlarımızın perde arkası, yani gerçek bizi yansıtmaya çalışıyor. Sınıfa öğretmen geldiğinde ayağa kalkmanın artık göz kırpmak gibi bir refleks haline geldiğini ve toplum kurallarının da değişebileceğini, daha buna benzer birçok anlamsızlığın bizleri boşuna meşgul ettiğini anlatmaya çalışıyor.

Arkadaşlarımla aylardır öğrenmeye çalıştığımız oyunumuzla artık uyutulmak istemediğimizi bağırıyoruz. Herkes çıkarsın kulaklarındaki tıkaçları, gözlerindeki siyah perdeleri. Hayatımıza eklediğiniz her ince ayrıntının içine sevginizi harman etmeyi n’olur unutmayın.