Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Volkan Şenel ve Atlas Üzerinden Düşler Kurmak

Kocaeli kent tarihçisi Volkan Şenel, Atlas Üzerinden Düşler Kurmak isimli kitabını yayınladı. Kitapta pek çok şiir ve kent tarihi tasviri yer alıyor.

Kocaeli kent tarihçisi Volkan

Uğur ENÇ min 3Çanakkale Cephesinde Şehit Olan Kocaelililer, Yazlık Ilıcası-Orhan Camii-İzmit Saat Kulesi ve Çoban Mustafa Paşa Külliyesi Tarih Ansiklopedisi, Tarihi Yönüyle Derince, Geçmişte ve Günümüzde Yeniköy gibi kitapları bulunan Kocaelili tarihçi, akademisyen Volkan Şenel “Atlas Üzerinden Düşler Kurmak” isimli yeni kitabını Arel Yayınevi’nden çıkardı. Şenel’in kitabında tarihi kentler, bu kentlerle ilgili tasvirler ve Şenel’e ait şiirler yer alıyor.

KİTABIN TANITIMI ERTELENDİ

Osmanlı’dan günümüze kentlerin tarihiyle şiirsel bir bağ kuran “Atlas Üzerinden Düşler Kurmak” kitapla ilgili detayları Bağımsız Kocaeli’ye anlattı. “Kitapta, vatan, millet ve bayrak sevgisi temelinde şiirler var” diyen Şenel, kitaptaki çizimlerin 3 Türk ve 1 Rus sanatçı tarafından hazırlandığını ifade etti. Edebiyat, tarih ve resmin birleştiği kitap seçkin kitapçıların raflarında yerini aldı. Corona virüsü pandemisi nedeniyle kitabın tanıtımı gecikti.

OSMANLI DEVLETİ VE TÜRK BAYRAĞI

Volkan Şenel “Atlas Üzerinden Düşler Kurmak” isimli yeni kitabı için eylül ya da ekim ayında tanıtım programı düzenleyeceğini belirtti. Kitabın ilk basımının gelirinin üniversite öğrencilerine burs olarak ayrılacağı öğrenildi. Kitabın kapağında Osmanlı Devleti’nin hüküm sürdüğü topraklar ay yıldızlı Türk Bayrağı’yla bütünleşmiş şekliyle yer alıyor. Bugüne kadar Kocaeli tarihine büyük katkılar sunan Volan Şenel yeni kitabıyla kentlerin tarihini sanatla buluşturuyor.

Kitabı internet üzerinden bütün kitap satış sitelerinden, İzmit’te ise:

-İkinci El Kitapçı/Sahaf Hamdullah

(Sanat Sokağı)

-Kitap Market/Sahaf Ayhan

(Sanat Sokağı)

-Kitap Keyfim/Sahaf Şerafettin

(Soydan Pasajı)

-Kitap Pastası (Hayri Tolga Asalkan) temin edebilirsiniz.

Volkan ŞenelVolkan Şenel kimdir?

Gümüşhane doğumlu olan Şenel, ilkokul tahsilini İstanbul’da, ortaokul ve lise tahsilini Kocaeli’nde bitirdi. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı Sanat Tarihi (1997) ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı Tarih Öğretmenliği (2001) bölümlerinde lisans eğitimi yaptı. 2001 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda Lisansüstü öğrenimine başladı. 2003 yılında Master öğrenimini tamamladı.

ÖĞRETMENLİK YAPTI

Askerlik görevini Kırklareli Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda yapan Şenel, daha sonra ise Kocaeli Gölcük’te özel bir eğitim kurumunda öğretmen ve idareci olarak çalıştı. Şenel, 2005 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanlığı’nda uzman olarak başladığı görevini şu an, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü olarak sürdürmektedir.

ULUSLARARASI EĞİTİMLERE KATILDI

Şenel ayrıca, ülkemizin kültürel, tarihi ve doğal mirasın korunması için; 2007-2008 yılları arası Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyesi, 2008-2011 yılları arası Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyesi, 2011-2012 yılları arası İstanbul Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu üyesi olarak görev yapmış, 2007 yılında Hollanda Amsterdam Arkeoloji ve Anıt Koruma Kurulu (Architectural Historian, Department of Monuments and Archaelogy) tarafından verilen eğitime katılmıştır.

KÖŞE YAZARLIĞI YAPTI

Tarihi, kültürel ve sanatsal alanlarda çalışmaları olan Şenel’in yazı ve bilimsel makaleleri; Kültür-Sanat, Akademia, Mimarlık, Pusula, Gökkuşağı, Göze, Kebikeç, Çınar, Türkçemizin Sesi, Sanat-Edebiyat ve Kültür (SEKA), Bal-Türk, Gümüş Ufuklar, Değişen Kocaeli dergilerinde, kent tarihiyle ilgili yazıları ise Kocaeli, Son Nokta, Gündoğumu, Ortam, Balkan Günlüğü, Bizimyaka, Kuşakkaya gazetelerinde ve bazı internet sitelerinde yayınlandı. Ulusal ve uluslararası birçok sempozyum ve kongreye bildirileriyle katıldı.

YAYINLANMIŞ 8 KİTABI VAR

Şehirlerin yerel tarihi ve kültürel mirasları üzerine araştırmalar yapan Şenel’in yayımlanmış 8, editörlük ve tarih danışmanlığını yaptığı 9 kitap çalışması vardır. Akademik eğitimine devam eden Şenel, Kocaeli Dokümantasyon Merkezi, Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği, Kocaeli Türk-Macar Dostluk Derneği, Tema Vakfı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, Pusula Düşünce Derneği, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı, Kocaeli Başiskele Eğitim ve Kültür Derneği üyesidir.