Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik İş Sendikası İzmit’te bayramlaştı

Kurban Bayramı, Lastik-İş Sendikası yönetimini ve üyelerini bir araya getirdi. Bayramlaşmaya Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı başta olmak üzere Lastik-İş Kocaeli Şube Başkanı Akın Giray, şube yöneticileri ve sendika üyeleri katılım sağladı.

Kurban Bayramı, Lastik-İş Sendikası

Kurban Bayramı, Lastik-İş Sendikası yönetimini ve üyelerini bir araya getirdi. Bayramlaşmaya Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı başta olmak üzere Lastik-İş Kocaeli Şube Başkanı Akın Giray, şube yöneticileri ve sendika üyeleri katılım sağladı. Bayramlaşma öncesi Alaaddin Sarı bir takım açıklamalarda bulurken üyeler tezahüratlarla kendisine destek oldu.

BU DEFA ADRES DEĞİŞTİ

Bayramlaşma öncesi konuşan Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Biz normal şartlarda bayramlaşmalarımızı otel ya da sosyal tesislerimizde yapıyorduk fakat bu bayramı Kocaeli Şubemiz ev sahipliğinde yapalım dedik. Bugün bayram ve çocukluğumuzdan beri bayramların tadını biliyoruz ve çocuklarımızın da bayramı bilmesi için elimizden geleni yaptık. Bayramlarımızın geleneksel olarak dini anlamda devam etmesi çok önemli. Türkiye genelinde 15 sözleşmemiz kaldı. Satın alma gücünün yetersiz kalması, erimesi nedeniyle sıkıntılı günler yaşanıyor, TÜİK’in enflasyon hesaplamalarını çok daha dikkatli yapması gerekiyor.

BİR FABRİKADA DAHA ÖRGÜTLENDİLER

Ekonomide basınç bir an dengeye getirilmeli. TÜİK gerçek verileri hazırlamalıdır çünkü biz sözleşmeleri yaparken işveren tarafı TÜİK rakamlarını önümüze koyuyor fakat gerçek ekonomik rakamlar o rakamlarla bağdaşmıyor. Yakın zamanda Güney Afrika’dan döndüm ve gördüğüm çok büyük karşılığımızın olduğu. Genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz ve zengin bir ülkeyiz kaderimiz bu olmamalı. Emeklisinden çalışanına kadar satın alma gücü bu kadar düşük kalmamalı. Eğer bir Türkiye Yüzyılı yaşayacaksak, gerçekçi politikalarla yola devam etmeliyiz. TÜİK rakamları ile masaya oturduğumuzda işverenlerle kavga ediyoruz. Önümüzde iki hedef var biri Kocaeli şubemizin örgütlenme çalışmalarını tamamlaması, bir fabrikada örgütlenme sürecimiz sonuçlanmak üzere. Diğer hedefimiz ise satın alma gücünün düşmemesi için politikalarımızı hız uygulamak.” Konuşma sonrası üyelerle başkanlar bayramlaştı ve program sona erdi.