Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Makina Mühendisleri Kocaeli Şubesi kuruluş yıldönümünü Yeni Türkü’yle kutladı

Makina Mühendisleri Odasının 69. kuruluş yıl dönümü, Kocaeli’de Yeni Türkü’nün sahne aldığı etkinlikle kutlandı

Makina Mühendisleri Odasının 69.

Makina Mühendisleri Odasının (MMO) 69. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla MMO Kocaeli Şubesi tarafından kutlama etkinliği düzenlendi. Yeni Türkü grubunun sahne aldığı etkinliğe TMMOB’ye bağlı odaların yönetici ve üyelerinin yanı sıra HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet dahil pek çok kurum temsilcisi de katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Şube Başkanı Mehmet Ali Elma, “69 yıl önce genel kurul salonunda başlayan örgütlü mücadelemizin, yıllar içerisinde emek ve demokrasi mücadelesi ile kaynaşmasıyla birlikte, birliğimizin bugün taşıdığı kurumsal kimliği ortaya çıkmıştır. Bu kimlik, ülkemizin kalkınma ve sanayileşmesinde, bilim ve teknoloji politikalarının önemine vurgu yapan, kamu yararı ve hakça paylaşımdan yana, yurtsever, devrimci, ilerici ve toplumcu geleneğimizdir” dedi.

“TTB İLE DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Konuşmasında Türkiye’de demokrasinin askıya alındığını ifade eden Elma, “Daha geçtiğimiz hafta kurumumuz gibi kamu kurumu niteliği taşıyan Türk Tabipleri Birliği ile ilgili Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesinde alınan karar ile TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına karar verildi. Siyasi iktidar eliyle egemen kılınmak istenen hukuksuzluk rejimi bir kez daha kendini göstermiştir. Her dönem birlikte yanyana omuzomuza dayanışma içerisinde olduğumuz TTB ile ilgili alınmış olan bu kararı kınıyor, TTB’nin yanında ve dayanışma içerisinde olduğumuzu yineliyoruz” diye konuştu. Mehmet Ali Elma, Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesinin 69’uncu kuruluş yıl dönümü etkinliğinde Mehmet Ali Elma, TMMOB ve bağlı odaların mesleklerine sahip çıktığı kadar, kent ve ülke sorunlarına da sahip çıkarak çözüm yolları ürettiğini ifade etti.

21-23 ARALIK’TA KOCAELİ’DE KENT SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

Elma, konuşmasında son olarak 21-22-23 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşecek 6. Kocaeli Kent Sempozyumu’na, Cumhuriyetin 100. yılına özel Kent Forumu’na ve 17-18 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleşecek Şube Genel Kurulu’na davette bulundu.

Kaynak: Evrensel