Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nazım Hikmet İzmit’te anıldı

Türkiye’nin unutulmaz şairi, büyük usta Nazım Hikmet Ran ölüm yıldönümünde İzmit Belediyesi tarafından organize edilen programla anıldı.

Türkiye’nin unutulmaz şairi, büyük

İzmit Belediyesi “İzmit Unutmaz” etkinlikleri kapsamında KYÖD, Aydili Sanat Derneği ve Kocaeli Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Kulübü’nün ortak çalışması ile büyük usta Nazım Hikmet Ran’ı doğum gününde “Nazım 118 Yaşında Aramızda” ismi altında düzenlenen programla andı. Yoğun ilginin gösterildiği programa İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Dilek Yalçın, Cem Güler, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök, KYÖD Başkanı Didem Turan, STK temsilcileri ve çok sayıda edebiyat sever katıldı.
NazimHikmetIYzmitteAnildi 2 min
ONUN VATAN SEVGİSİ BİZE MİRAS KALDI
Programın açılış konuşmasının gerçekleştiren KYÖD Başkanı Didem Turan, “Ulusumuz için büyük bir övünç kaynağı olan Nazım Hikmet Ran’ı saygı ve şükranla anıyorum” dedi. Ardından konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, “Nazım Hikmet Ran sadece Türkiye’ye değil, Dünya’ya mâl olmuş büyük şairlerimizden birisidir. Onun vatan sevgisi, millet sevgisi ve özgürlük tutkusu bugün biz Türk gençlerine miras kaldı. Bunu gelecek nesillere aktarmakta bizim görevimizdir. Bugün bu büyük şairimizi minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.
NazimHikmetIYzmitteAnildi 3 min
NAZIM’IN ŞİİRLERİ SESLENDİRİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından program kapsamında Nazım Hikmet Ran’ın şiirleri büyük bir duygu ve heyecanla seslendirildi. Nazım Hikmet Ran’ın şiirlerinin okunması salonda duygu anların yaşanmasına neden oldu. İzmit Belediyesi Oda Orkestrası Trio’nun müzik dinletisi ise anma programına ayrı bir renk kattı.

NazimHikmetIYzmitteAnildi 4 min

NazimHikmetIYzmitteAnildi min