Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ormanya nerede? Ormanya’ya nasıl gidilir? Türkiye Hobbit Evleri nerede? Kocaeli Hobbit Evleri

Kocaeli’nin en önemli doğal yaşam parkı Ormanya nerede? Ormanya’ya nasıl gidilir? Ormanya Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yer alıyor. Hem şahsi araçla hem de otobüsle gitmek mümkün.ürkiye Hobbit Evleri nerede? Kocaeli Hobbit Evleri’ne nasıl gidilir?

Kocaeli’nin en önemli doğal

Ugur ENC min e1623645972212Corona virüsü pandemisi dolayısıyla halka açık alanlarda kamp yapılması yasaklanmıştı. Bu yasak 4 Temmuz Pazar günü itibariyle sona erdi. Artık halka açık yerlerde de kamp yapılabilecek. Kocaeli’de kamp yapılabilecek alanlardan biri de Ormanya. Kentin en büyük doğal yaşam parkı Ormanya nerede? Ormanya’ya nasıl gidilir? Ormanya ile ilgili bütün merak edilenleri içeriğimizde sizler için bir araya getirdik.

Ormanya giriş ücreti ne kadar?

Ormanya’da herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Ormanya’da bulunan mevcut bölgelerinin tamamına (Mesire Alanı, Çocuk Hayvanat Bahçesi, Karavan ve Çadır Kampı, Yürüyüş Parkurları vb.) giriş tamamen ücretsiz. Bununla beraber 6 – 18 yaş grubu çocuk ve gençler için ücretsiz at biniş eğitimi verilmektedir.

Ormanya giris ucreti ne kadarOrmanya’da neler var?

Ormanya Doğal Yaşam Parkı Hayvanat Bahçesi, vahşi yaşam alanı, yürüyüş ve bisiklet parkurları, karavan ve çadır kamp alanı, doğa okulu ve Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi olmak üzere 6 ana bölgeden oluşuyor. Ormanya, 53 farklı türden 467 hayvanı içinde barındırıyor.

Ormanya’da kamp alanı var mı?

Ormanya içerisinde geniş bir kamp alanı mevcut. Bu alan Ormanya’nın girişinde bulunuyor. 24 karavan ve 100 çadır kapasitesine sahip kamp alanında elektrik, su ,duş, wc  ,atık su döküm ve bulaşık yıkama alanı gibi ihtiyaç duyulan temel hizmetler konaklayan ziyaretçilerimize  sunulmaktadır.

ÇADIR KAMP ALANI: 100 çadır kapasiteli

KARAVAN KAMP ALANI: 24 Karavan kapasiteli

Ormanyada neler varKUŞ GÖZLEM ALANI

Ziyaretçilerin doğayı yakından tanıma fırsatı bulabildikleri bu alanda, kızıl gerdan, sıvacı, ispinoz, ağaçkakan ve birçok kuş türünü gözlemlemek ve fotoğraflamak mümkün hale geliyor. Alan içerisinde, ziyaretçilerin oturarak gözlem yapabilecekleri bir amfi ve kuşların portrelerini görebilecekleri tasarımlar yer alıyor. Kuşlar için yapılan bu alanda ağaçlara ve yerlere konumlandırılmış yem istasyonları da bulunmaktadır. Sessiz olmayı unutmayınız. Her Cumartesi alanda uzman personel eşliğinde Kuş gözlem etkinliği yapılmaktadır. Ormanya nerede? Ormanya’ya nasıl gidilir? Türkiye Hobbit Evleri nerede? Kocaeli Hobbit Evleri…

ORMANYA HOBBIT EVLERI NEREDEORMANYA HOBBİT EVLERİ NEREDE?

Meşe ağaçlarının gölgesinde yer alan, ziyaretçilere fantastik bir dünyanın kapılarını aralayan 5 dönümlük alanda orman evleri su değirmeni , gölet , ve doğal yolların bulunduğu her gelenin mutlaka görmesi gereken alanlardan birisidir.

Ormanya Hobbit evlerinde kalınıyor mu?

Sabah erken saatlerde gittiğinizde burada yer alan banklarda kahvaltı keyfi yapmanız mümkündür. Hobbit evleri sadece dekor amaçlı yapılmıştır, içerisine giriş ya da konaklama yapılmamaktadır.

Ormanya Hobbit evlerinde kaliniyor muTürkiye’de Hobbit köyü (Hobbit Evleri Kocaeli) nerede?

Türkiye’de Hobbit köyü (Hobbit Evleri Kocaeli) Kocaeli ilinde Kartepe ilçesinde bulunuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Ormanya Yaşam Parkı’nna inşa edilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran ‘Yüzüklerin Efendisi’ filmindeki ‘Hobbit’ evlerine benzeyen evler oluşturuldu. Dekor amaçlı Türkiye Hobbit Evleri’nde konaklamak mümkün değil ancak dekoratif amaçlı Hobbit Evleri güzel bir atmosfer ve fotoğraf ortamı sağlıyor.

Ormanya Çocuk Hayvanat Bahçesi

Hayvanların doğal dünyası ile tanışırken, çocuğunuz ile eğlenceli ve verimli zaman geçirebileceğiniz bir alan oluşturulmuştur. Çocuk hayvanat bahçesi içerisinde bulunan kafeteryada sizler keyifle çayınızı yudumlarken çocuklarınız alan içerisindeki park alanında eğlenebilirler. Çocuk hayvanat bahçesi alanımızda; toplam 67 türde 766 adet hayvan bulunmaktadır.

Turkiyede Hobbit koyu Hobbit Evleri Kocaeli neredeOrmanya nerede? Ormanya’ya nasıl gidilir? Türkiye Hobbit Evleri nerede? Kocaeli Hobbit Evleri

Hayvanların doğal ortamları muhafaza edilerek oluşturulan alanlarda doğada popülasyonları azalan türler çoğaltılarak doğal yaşam alanlarına tekrar salınmaktadır. Ala geyik, Kızıl Geyik, Ceylan, Karaca, ve Yılkı atlarının yer aldığı 40’ar dönümden oluşan toplamda 9 adet yaban yaşam alanımız bulunmaktadır. Vahşi yaşam alanımızda; 5 türde 150 adet hayvan bulunmaktadır.

ORMANYA YABAN HAYATI KURTARMA VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Yaban hayat canlılarına (Ayı, Geyik, Tilki, sürüngen ve kuşlara) yönelik kurulan hayvan sağlık merkezinde; izleme, koruma, tedavi ve rehabilitasyon gibi kritik müdahalelerde bulunulmaktadır. Merkezin amacı, başta Kocaeli ve çevre iller olmak üzere olmak üzere ülkemizdeki yaban hayvan türlerinin belirlenmesi, korunması ve çoğaltılmasını sağlamak, sağlık problemlerine çözüm bulmak ve bu alanda çalışan araştırmacıları desteklemektir. Hastane, laboratuvar, barınak, istasyon, gözlem evleri, hayvanat bahçesi ve koruma alanlarından oluşacak merkez; güçten düşmüş, yetim, hasta ve yaralı yaban hayvanlarının bakımı, rehabilitasyonu ve yeniden doğaya kazandırılmasını sağlanmaktadır.

Ormanyada kamp alani var miOrmanya’ya otobüsle nasıl gidilir?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüslerinin 281 ve 287 nolu Uzuntarla – Eşme otobüs hatları ile Ormanya’ya ulaşabiliyorsunuz. Otobüsler Seka Tüneli bölgesindeki Batı Terminali’nden Kalkıyor.

İstanbul Ormanya Tabiat Parkı kaç km?

İstanbul Ormanya arası mesafe, İstanbul Ormanya yol haritası, İstanbul Ormanya kaç saat kaç km. İstanbul Ormanya arası mesafe : 3347 kilometre. İstanbul Ormanya arası süre : 1 Gün 14 saat 31 dakika.

Ormanyaya otobusle nasil gidilirOrmanya’da nerede kalınır?

Ormanya girişinde yer alan kamp alanlarında konaklamak mümkün. Bunun yanında çevrede de pek çok otel bulunuyor. Ormanya Doğal Yaşam Parkı yakınındaki oteller şöyle;

Adesa Bungalow Hotel

Cevizdibi Otel

Butik Hotel Masukiye

My Green Boutique Hotel

Tas Ev Butik Otel Sapanca.

Alissa Boutique Hotel.

Beyaz Ev Butik Otel Masukiye

Elgarden Hotel & Residence

İzmit Ormanya nasıl gidilir?

İzmit – Sapanca arasında yer alan Ormanya Tabiat Parkı, Kartepe ilçesinin D100 Karayolu kenarındadır. Parka 287 ve 281 numaralı özel halk otobüsleriyle ulaşım sağlanıyor.

Ormanya’da hangi hayvanlar var?

Ormanya’da pek çok hayvan türü mevcut. Detaylı liste şöyle;

Kanatlılar:

Alexander papağanı (iskender papağanı)

Altuni Sülün

Amerikan Ördeği

Anadolu Kazı

Atarax Tavuğu

Beç Tavuğu

Beyaz Kuğu

Cennet Papağanı

Çin Kazı

Deve Kuşu

Emu Deve Kuşu

Gümüşi Sülün

Güvercin

Hatuni Sülün

Hindi

İspenç Tavuğu

Jako Papağanı

Kafkas Sülün

Mandarin Ördeği

Mısır Kazı

Osmanlı Tavuğu (Sultan Tavuğu)

Pekin Ördeği

Puhu Kuşu

Siyah Kuğu

Sultan Papağanı

Sussex Tavuğu

Sussex Tavuğu

Tavus Kuşu

Tokat Tavuğu

Yeşil Başlı Yaban Ördeği

Sürüngenler:

Boa Yılanı

Piton Yılanı

İguana

Memeliler:

Ala Geyik

Alpaka Devesi

Arap Atı

Beyaz Dağ Keçisi

Ceylan

Deve

Haflinger Atı

İngiliz Atı

Kara Kaya Koyunu

Karaca

Karagül Koyunu

Kıl Keçisi

Kızıl Geyik

Lama

Lemur

Manda

Mardin Eşeği

Minyatür Keçi

Muflon Koyunu

Oklu Kirpi

Örümcek Maymunu

Poni Atı

Rakun

Saanen Keçi

Tiftik Keçisi

Valabi Kanguru

Yılkı Atları

Zebra