Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Engin Koyun’dan önemli açıklamalar!

Kocaelispor Başkanı Engin Koyun yaptığı açıklamada neden kongreye gitmediklerini açıkladı. Engin Koyun kongrenin iki ay içerisinde yapılacağını belirtti.

Kocaelispor Başkanı Engin Koyun

2Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, Kocaelispor Sosyal Tesislerine çevrilen Lunasan Kafe’de basın toplantısı düzenledi. Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu; “Burası özel bir şahsa ait hizmet alanıydı. Büyükşehir Belediye başkanı ile görüşmelerimiz sonrası artık burası Kocaelispor’a hizmet eden, Kocaeli halkına hizmet eden bir mekan oldu. Önemli bir kazanım olarak görüyorum. Uzun yıllar şehir merkezinde fuar içerisinde ufak binayı saymazsak, markayı temsilen, bir kulüp binamız yoktu.

KOCAELİSPOR MÜZESİ

Bundan sonra Kocaelispor’umuza bu mekan hizmet edecek. Fiziki yapısı arzu ettiğimiz gibi değil. En kısa zamanda Kocaelispor’a yakışan bir müze, satış mağazamız, yönetim binası burada olacak, kafe ve kafeterya olarak hizmet edeceğiz. Özellikle Büyükşehir öncülüğünde burasını yeni bir hizmet binası olarak takımımıza sunacağız.

KOCAELİSPOR’UN YENİ PİLOT TAKIMI OLDU

Uzun süredir bir proje olarak yönetim olarak değerlendirdik. Kocaelispor’un bir pilot takımı olmasını istiyorduk, Kocaelispor’un geleceği alt yapıdan geçiyor dedik. Maalesef bizim projeyi yanlış anlayan arkadaşlarımız Kocaelispor’a peşkeş çekiyorlar dedi. İki yıldır bu durumu kamuoyuna anlattık. Belediye Derincespor Kocaelispor’a pilot takımı oldu. İlk gidecekleri merkez Derince Belediyespor. Burada çocukların artık hayali Derince’den geçiş yapacağım yer Kocaelispor diyecek. Derincespor’un tüm ihtiyaçlarını artık Kocaelispor karşılayacak. Orada oynayan her futbolcu Kocaelispor’da bulunan futbolcularla aynı imkanlara kavuşacak.

ALT YAPI DEPLASMANA UÇAKLA GİDİYOR

Alt yapı çocuklarımızda A takım futbolcuları ile aynı imkanlardan faydalanıyorlar. Sözümün başında söylediğim gibi Kocaelispor’un geleceği alt yapı. 16 tane çocuğumuz profesyonel oldu. 8 tanesi bizim A Takımda diğerleri de Derince ve diğer takımlarda. Alt yapı ile ilgili talep edilen teknik heyet ve sağlık ekibi gibi ne ihtiyaç varsa yerine getirdik. Söylemem gerekir ki, alt yapı oyuncuları talepte bulunuyor. Artık alt yapıda uzun deplasmanlara uçakla gidiyoruz. İnanıyorum ki Kocaelispor alt yapısından birçok çocuk A takımda oynamasının mutluluğunu yaşayacağız buna inanıyorum.

HAK ETTİĞİMİZ ŞAMPİYONLUK

Bu dönem Kocaeli basınımızdan, halkımızdan ve taraftarımızın da özel bir talebimiz var. İki yıl önce bu yönetim şampiyon yaptı ama yine bu yönetim takımın düşmesine vesile oldu. Defalarca analiz yaparak hatalarımızı kabul edip özrümüzü ilettik. Kocaelispor şu an gayet iyi gidiyor. 12 maçta 8 galibiyet 3 beraberlik 1 mağlubiyetimiz var. İnanıyorum ki Kocaelisporumuz hak ettiği şampiyonluğu yakalayacak.

SÜPERLİG YOLU

Bugünden itibaren takımımıza olağanüstü bir destek istiyoruz. Bundan sonrası böyle bir hata olmayacak. Adıyaman maçında takım galip, bir hafta boyunca tüm köşe yazarları bilet mağduriyetini yazdı. Çocukların orada bir alın teri var, orada artık biraz da çocukların galibiyeti de konuşulmalı. Kocaelispor küm düşmenin sıkıntısını hala yaşıyor. Geçen hafta Zonguldak’ta net bir galibiyet aldık. Taraftara teşekkür ediyor. 90 dakika boyunca takımımıza olağanüstü bir destek verdiler. Zonguldak taraftarı da hem takımımızı hem taraftarımızı alkışladı. Süper lig adımlarını burada atabiliriz, bizim yerimiz buralar değil. Tek başımıza bunu başaramayız. Eleştirme zamanı vardır, ama inanın samimi olarak takımı bir yere getirmek için seferber olduk.

KONGRE YAPSAYDIK 8 YABANCIYLA ANLAŞIP GÖNDEREMEZDİK

Kocaelispor kongreye gidiyor. Neden takım düşünce başkan takımı kongreye götürmedi denildi. O günkü şartlarda geçmişten bir şeyleri görebildik. Sonuç olarak o gün kongreye gitseydik bu toplantıyı yeni yönetimin burada yapma imkanı olmazdı. 8 tane yabancı futbolcumuz vardı. Yönetim kurulu olarak o krizi iyi yönetmeseydik Sırplarla yaşadığımız kaosu yaşardık. Kulübümüzü 8 yabancı futbolcu ile pazarlıklar sonrası ödemeleri ve planlamaları yapıldı mahkemelik olmadan bu arkadaşlar kulüpten ayrıldı. Takımda kalmasını istediğimiz arkadaşlarımızın çoğu takımda kaldı. Türkiye’de tüm kulüpler içerisinde FIFA ve TFF ile ilgi bir tane davamız yok. Şu an kulüpte geçmişle ilgili hiçbir arkadaşımız ile ilgili mahkemelik evrağımız bile yok. İlk uluslararası lisans alan kulüp bizdik yine biz olacağız. Mali disiplin açısından tüm takımlar içerisinde en iyi durumda olan biziz. Kendi dönemimizde ne futbolcu ne teknik heyet ne de çalışana borcumuz yok. Son maçtan sonra kongre olsaydı bunları söyleme şansımız olmazdı.

KOCAELİSPOR KONGRESİ

Çoğunluk sağlanırsa bu ayın 19’unda sağlanamazsa iki ay içinde kongre yapacağız. Oy kullanma hakkı olan 725 arkadaşı arayıp 19’unda kongre olmasını sağlamak istiyoruz. Bir an önce kongre yapılıp enerjimiz diğer işlere harcanmalı. Biz mevcut yönetim olarak bu işe devam edeceğiz, aday çıkar mı çıkmaz mı onu ben bilemem. Bizim ayın 19’unda bir an önce kongre yapıp işimizde bakmamız lazım.

SEVİNDİKLİ TESİSİ NE DURUMDA?

Sevindikli ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Türkiye’nin en güzel tesisini orada yapacağız. İnanıyorumki bunun avam proje ile ilgili büyükşehirle görüşüp net kararı vereceğiz. Yer belli; stada ve havalimanına yakınlığı ile ilgili Kuzey Marmara’dan çıkış ile önemli bir konumda. Detaylı açıklamayı büyükşehir başkanı ile birlikte yapacağız, gerekli desteği aldık.”