FIBA 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası, Letonya’nın başkenti Riga’daki final karşılaşmasıyla sona erdi. Turnuva boyunca çok iyi bir performans sergileyen Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, 24 yıllık aranın ardından EuroBasket’te finale çıktı. Son dünya şampiyonu Almanya ile karşı karşıya gelen 12 Dev Adam, çok iyi mücadele verdiği karşılaşmadan 88-83’lük mağlubiyetle ayrıldı. Millilerimiz, Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.
SON ÇEYREKTE KAYBETTİK
Türkiye’de hayatın durduğu karşılaşmanın ilk çeyreğine 12 Dev Adam çok iyi bir başlangıç yapsa da çeyrek sonunu Almanya 22-24 önde tamamladı. İkinci çeyrekte rakibine üstünlük kuran millilerimiz çeyrek sonunu 24-16, ilk yarıyı da 46-40 önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte de rakibine üstün bir performans sergileyen 12 Dev Adam son çeyreğe 67-66 önde girdi. Maç genelinde olduğu gibi son çeyrekte de başa baş bir mücadele oldu. 4. çeyreğin son bölümünde Almanya, millilerimize üstünlük kurdu ve sahadan 88-83’lük galibiyetle ayrıldı.
ALPEREN ŞENGÜN EN İYİ 5’TE
Almanya’da Isaac Bonga 20 sayı 5 ribaund, Franz Wagner de 18 sayı 7 ribaund ile oynadı. Millilerimizde de Alperen Şengün 28 sayı 3 ribaund, Cedi Osman 23 sayı 5 ribaund ile oynadı. Alperen Şengün, turnuvadaki en iyi 5’e seçildi.
