Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Geleceğin raketleri Kocaeli’de yetişiyor

Milli Antrenör Yasemin Çepnioğlu, Kocaeli’de geleceğin raketlerini yetiştiriyor. Eğitimler, Derince Şehit Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Milli Antrenör Yasemin Çepnioğlu,

Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Masa Tenisi Bölge Sorumlusu Milli Antrenör Yasemin Çepnioğlu Derince Şehit Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu‘nda geleceğin raketlerini yetiştiriyor. Milli Antrenör Yasemin Çepnioğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Anaokulundan başlayan çocuklarımızı  jimnastik dersleriyle destekliyoruz. Masa Tenisi derslerinde kaslarının gelişimi ve beyin jimnastiği yaptırıyoruz. Okullarımızda yapılan Milli Eğitim ile Kocaeli Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğünün ortak protokolüyle çocuklar anaokulundan alınıp salonlara sınıf sınıf getiriliyor, bir aylık eğitim sonrasında çocukları yeteneklerine göre ayrıştırıyoruz.

1 YILDA 1200 ÇOCUK EĞİTİM ALDI

Masa tenisinde 2019-2020 Yılında 1200 çocuk eğitim aldı. Bunlardan çocukların eğitim seviyesine göre mavi, kırmızı, yeşil, sari alt performans gruplarına yerleştiriyorlar.. İlerleyen çocuk bir üst gruba geçiyor büyüklerimizden oluşan A takımı antrenmanına ulaşıyorlar ve antrenmanlarını artık performans sporcusuyla yapıyorlar.

PANDEMİ SÜRECİNDE ONLİNE DERSLERE GİRİP ANLATIYORUM

Bunun yanında ilimizin tüm okullarındaki Öğretmenlere eğitim veriyoruz veya dışarıdan antrenör olacak ilimiz ya da başka şehirden gelen ayrıca üniversitelerle pandemi sürecinde online derslere girip ders anlatıyorum. Çocuklarımız maç seviyesine geldiklerinde başarılarından dolayı şu an ilimizin en iyi okullarında tam burslu eğitim hakkini kazanarak okulunda okuyorlar. Masa tenisi performans sporcularımız derslerinde de çok başarılı okul ve ilçe birincisi olarak okullarını bitiriyorlar.

ONLAR İÇİN ÖZEL EĞİTİM DE ALDIM

Bunun yanında uluslararası engelli sporcuları yetiştirmek için eğitim aldım ve belgeyi almak için  yeni başlayan çocuklar gibi eğitildik. Ağır bir eğitimden sonra işitme engelli, zihinsel engelli, duam sendromlu,  bedensel engelli çocuklara sadece masa tenisi değil onların motorik gelişimini sağlamak amacıyla cani gönülden çalışmaya hazırım ve kapım sonuna kadar açık başvurmaları yeterli.”

Gelecegin raketleri Kocaelide yetisiyor 2 Gelecegin raketleri Kocaelide yetisiyor