Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kaptan Burak Süleyman neden ayrıldı?

Kocaelispor yönetimi kamuoyunun merakla

Kocaelispor yönetimi kamuoyunun merakla takip ettiği Burak Süleyman görüşmeleri ile ilgili bir açıklama yayınlamış, 440 bin liraya çıkartılan rakamdan Süleyman’ın memnun olmadığını, 500 bin alanların olduğunu belirterek kendisinin de bu rakamı istediği belirtilmişti. Sıkıntı olmasın diyerek rakamın 500 bin liraya çıkartıldığı belirtildi. Kocaelispor tarafından yapılan açıklamada Burak Süleyman’ın görüşmelere menajeriyle gelmesinin de şaşırtıcı olduğu ifade edildi. Açıklama şu şekildeydi: Pandemi nedeniyle yaşanan mali sıkıntıdan dolayı belli oranlarda indirim talep ediyoruz. Diğer futbolcular görüşmeye kendileri gelirken, Burak’ın menajeriyle birlikte gelmesi bizi şaşırttı ve üzdü. futbolcularla yapılan anlaşmalarda yıllık yüzde 20 zam öngörülmüş. Örneğin Kemal ile yaptığımız görüşmede zammının bir kısmı için fedakarlık istedik, tereddüt etmeden kabul etti, 5 dakikada imza attı.

BURAK İLE SORUNUMUZ YOK

Burak’ın yeni sezon için hak edişi 600 bindi. Biz kendisinden bir indirim istemedik. 250 bin garanti, 250 bin maç başı teklif ettik. Ayrıca 25 maç oynarsa 50 bin TL daha önerdik. Şampiyonluk primini de 50 bin TL olarak belirledik. Toplamda 600 bin TL teklif ettik. Ancak menajeri ve kendisi teklifimizi kabul etmedi. Her 5 gol ve asiste 100 bin TL bonus istedi, ayrıca şampiyonluk primi olarak 150 bin TL talep etti. Bunlar yetmezmiş gibi en son bize “Yarın buraya gelen oyuncuya 800-900 bin TL verirseniz aynı rakamı isterim, takımda en yüksek ücret benim hakkım” dedi. Görüşmemizde ayrıca takımdan ayrılması halinde kaç para getirmesi gerektiğini sordu, 400 bin TL dedik. Sosyal medyada yazıldığı gibi bizim Burak ile hiçbir sorunumuz yok, asla kendisini göndermek gibi bir düşünce içerisinde değiliz.” denildi.

HAKLARINI ÖDEYEMEM

Burak Süleyman ise yapılan açıklamaya üzüldüğünü, önemli olanın Kocaelispor olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “ Bu kentin ve KOCAELİSPOR’un bana kazandırdıkları için her zaman şükrettim. Üzerimde emeği olan ailemin, eski kulüplerimin, hocalarımın, başkanlarımın ve tabii ki ŞANLI KOCAELİSPOR’un haklarını asla ödeyemem. Yönetim kurulumuz tarafından yapılan açıklama şahsımı derinden üzmüş, kamuoyunun sanki parayı önemsiyormuşum gibi algı içerisine sürüklenmesine neden olmuştur. İşin aslı anlatılanların dışındadır. Geçen yıl KOCAELİSPOR ile sözleşme yenilediğimizde yönetimimize “Önümüzdeki sezon için bir rakam belirtmeyelim, o gün gelince tekrar konuşuruz” dedim. Yönetimimiz ise “Önümüzdeki sezon şampiyon olduğumuzda senden fazla miktarlar olursa seni de onların seviyesine çıkarırız” karşılığını verdi.

BU MUAMELENİN ARDINDAN

Yeni sezon öncesi transfer komitemiz ile ilk yaptığımız görüşmemizde komitemizin indirim talepleri oldu. Kendilerine indirimle ilgili bir sorun olmadığını belirttim. Geçen yıl tarafıma söylenen cümleleri aktardım ve “Takımın kaptanıyım, bu şehrin evladıyım, bu değeri hak ettiğimi düşünüyorum” şeklinde konuştum. Ayrıca “Gelecek olan futbolcu benim sözleşmemdeki rakamdan daha az paraya anlaşırsa ben de sözleşmemdeki rakamı aşağıya çekeceğim. Evet, gelecek arkadaşlarımız kariyerlidir, yüksek ücret alabilir, benim sözleşmemi onların ki kadar olmasa da yakın rakamlara, biraz altına çekmeniz benim için uygundur” dedim. Komitemiz buna olumsuz yanıt vererek gelecek olan futbolcuların kariyerli ve üst lig futbolcuları olduğunu, benim ise 3. Lig dışında bir kulüpte oynamadığımı belirtti. Ben de bu muamelenin ardından takımda kalma şansımın kalmadığını söyleyerek görüşmeden ayrıldım. Aynı akşam da istediğim takdirde takımdan ayrılabileceğim tarafıma iletildi.

KAPTANLIĞIMIN ALINACAĞINI SÖYLEDİLER

İkinci görüşmemde uzlaşmacı bir tavır sergiledim ve başkanımızın adaletli olduğuna, takım kaptanını ezdirmeyeceğine inandığımı söyleyerek başkanımız ne derse kabul edeceğimi beyan ettim. Bu görüşmeden sonra gelen telefonda, ilk yaptıkları tekliften miktar olarak aynı ama ödeme planı ile ilgili daha olumsuz bir teklif sunuldu. Ardından başkanımızın kaptanlığımı benden almak istediği söylendi. Hocamızın raporunda da benim ile ilgili “Kalsa da olur, gitse de olur. Abartılı para isterse gitmesinde sakınca yoktur” gibilerinden bir cümlenin de yazılı olduğunu öğrenince komitemizin niyetinin benimle anlaşmak değil, beni göndermek olduğunu anladım. Bu düşünceler üzerine de takımdan ayrılabileceğimi başkanımıza iletmelerini transfer komitemizden rica ettim.

PARA KONUSU AKTARILDIĞI GİBİ DEĞİL

Bir kez daha vurgulamak istiyorum. KOCAELİSPOR ile anlaşmama ya da işi yokuşa sürme gibi bir olayım olmamıştır. Görüşmelerimizdeki para konusu da yönetimimizin aktardığı gibi değildir. Geçen sezonki görüşmemizde geçen ifadeleri hatırlatmam ve maddiyatın dışında hak ettiğim manevi değerin tarafıma verilmesini istememden başka hiçbir niyetim yoktur. Özellikle kaptanlık ile ilgili düşünce de yönetimimiz tarafından istenmediğimin en somut örneğidir. KOCAELİSPOR gibi bir camiada 5 yıl boyunca forma giyen, kaptanlık yapan, elinden gelen tüm mücadeleyi sahaya yansıtmaya gayret eden, kaptanlık sürecimde kendim dışında futbolcu arkadaşlarım için çaba sarf eden bir futbolcu olarak ifade etmek isterim ki, bizler gelip geçici, KOCAELİSPOR ise her daim dimdik ayakta ve kalıcıdır. Büyük KOCAELİSPOR camiasına sevgi, saygı ve hürmetlerimle…”

Ekleyen: Uğur Enç