Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli maçı sonrası Sakaryaspor yine PFDK’lık oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Kocaelispor maçının ardından Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç ve iki yönetici ile çirkin tezahürat, saha olayları, usulsüz seyirci alınması, talimatlara aykırı hareketler nedeniyle Sakaryaspor’u PDFK’ya sevk etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)

Sakaryaspor, hafta sonu evinde misafir ettiği Kocaelispor maçı sonrasında Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edildi.

TFF Hukuk Müşavirliği PFDK sevklerini açıkladı. Buna göre hafta sonu oynanan maçın ardından Sakaryaspor saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat, usulsüz seyirci alınması konularından PDFK’ya sevk edildi.

Ayrıca Kulüp Başkanı Cumhur Genç, ayrıca 2 kulüp idarecisi de talimatlara aykırı hareket nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Hukuk Müşavirliği’nce 26.12. 2023 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporları aşağıda belirtilmiştir.

8/SAKARYASPOR A.Ş. Kulübü’nün 23.12.2023 tarihinde oynanan SAKARYASPOR A.Ş.-KOCAELİSPOR Trendyol 1. Lig müsabakasındaki“ çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, “ saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca, “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyleFutbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca, “usulsüz seyirci alınması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca ve “talimatlara aykırı hareketleri” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi, 2023- 2024 Sezonu TFF 1. Lig Müsabakaları Statüsü’nün 5/1 ve 5/9 maddeleri, Akreditasyon Talimatı’nın 4. maddesi ve Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatı’nın Ek-2-Drone/Helikopter Kameralar bölümü uyarınca PFDK’ya sevkine,

SAKARYASPOR A.Ş. Kulübü Başkanı CUMHUR GENÇ ’in aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine,

SAKARYASPOR A.Ş. Kulübü idarecisi SERKAN KOCASAKAL ’ın aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine,

SAKARYASPOR A.Ş. Kulübü idarecisi CEM KAPANKAYA ’nın aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

Kaynak: MEDYABAR