Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaelispor’da Engin Koyun’la yola devam

Kocaelispor’un olağanüstü kongresinde mevcut başkan Engin Koyun, tek aday olarak salona geldi. Kocaelispor, yeni dönemde de Koyun yönetiminde yoluna devam edecek

Kocaelispor'un olağanüstü kongresinde mevcut

Kocaelispor’da ligden düşmenin ardından taraftar eylemler yapmıştı. Mevcut başkan Engin Koyun’a olağanüstü kongre çağrıları yapılmıştı. Bugün, Kocaeli Kongre Merkezi’nde Kocaelispor’un kongresi gerçekleştiriliyor. Kongreye Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, CHP eski Kocaeli Milletvekili ve Kocaelispor eski Başkanı Hikmet Erenkaya, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Kocaelispor eski başkanı Muammer Çelik ve Rafet Kırgız, KASKF Başkanı Murat Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Şemsettin Yıldırım katıldı. Engin Koyun’dan başka aday çıkmadı. Kocaelispor, yeni dönemde de Engin Koyun’la yoluna devam edecek.

YÖNETİMDE REVİZYON

Kongrede, 735 üyenin oy kullanma hakkının bulunuyor. Mevcut başkan Engin Koyun seçime tek listeyle girerken kongre neticesinde 21 kişilik yeni yönetim kurulu onaylanacak. Öz Can Pişmaniye’nin sahibi Yaşar Can ve CHP eski Merkez İlçe Başkanı Orhan Dönmez’in de yer aldığı yeni yönetim kurulunda eski yönetimden 11 isim devam ederken 9 isim ise yeni yönetime girdi.

Tüzük tadilatları onaylandı

Öte yandan, hafta içi kulübün basın sözcüsü Tuncay Arıcan’ın açıkladığı tüzük tadilatları da oylamaya sunuldu. Kocaelispor Derneği’nin Kocaelispor Kulübü olarak statü değişikliğine gitmesi oy birliğiyle kabul edildi. 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu ile uyumlu olabilmesi adına kulüp faaliyet yılının 1 Haziran-31 Mayıs arası dönem olarak değiştirilmesi ve bütçe belirlenmesi esnasında faaliyet yılının 1 Haziran-31 Mayıs arası olarak kulüp bütçesinin düzenlenmesi ve bu itibarla tüzükte yer alan maddelerin tadil edilmesi kongre üyelerini oy birliği ile kabul edildi.

Anonim şirket olma konusu mayıs ayına ertelendi

Bir diğer konu olan anonim şirket kurulması ise gündemden çıkarıldı. Üyeler, yeterli bilgilendirme yapılmadığını öne sürerek konuya itiraz etti. Kocaelispor anonim şirketi kurma konusu mayıs ayında yapılacak olağan genel kurulda yeniden görüşülmesi şartıyla gündemden oy birliğiyle çıkarıldı.

“Cebimden veriyorum, vermeye de devam edeceğim”

Kongrede açıklamalarda bulunan Başkan Engin Koyun, “Bugün çatır çatır 2 tane listenin yarışmasını arzu ettim. Benim olduğum yerde hiçbir yönetici mağdur olmayacak. Cebimden veriyorum, vermeye de devam edeceğim. Bu şehirde kazandık bu şehre yatırırız. Fakat tek başına Engin Koyun olmasın diyorum. İlk defa camia kenetlendi. Biz omuz omuza olunca bu takımın yeri 2. Lig değil Süper Lig’dir. Aramızdan bazı arkadaşlar ayrıldı. Yeni seçilecek arkadaşların da Allah yardımcısı olsun, zor bir dönem” dedi.

“Sevindikli’ye Türkiye’nin en güzel tesislerini yapacağız”

Tesis konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Başkan Koyun, “Yeni tesisin yeri ile ilgili düşündük taşındık. Futbol takımının başarılı olması için daha geniş tesis olması gerekiyor. Almanya’nın önde gelen kulüplerini ziyaret edip onların tesislerinden, Türkiye’de de Kasımpaşa, Başakşehir tesislerinden örnekler aldık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile görüştük. Sevindikli’ye Türkiye’nin en güzel tesislerini yapacağız. Otogardan 18-19 dakika sürüyor, stada geçmek 23 dakika. Bugün artık kulüplerin ayakta kalması için kalıcı gelirleri olması gerekiyor. Orada 7 tesis yapacağız. Bütün spor kulüplerinin bedava antrenman yapacağı bir tesis yapacağız. Sevindikli’de yalnız Kocaeli futbol takımına değil Milli Takım da, İstanbul’dan gelen takım da, Anadolu’dan gelen takım da Kocaelispor tesislerinde kalacak. Oradan geçen herkes gıpta ile bakacak” diye konuştu.

YENİ YÖNETİCİLER KİMLER?

Osman Özsoy

Yaşar Can

Ahmet Arık

Orhan Dönmez

Çetin Zerenoğlu

Metin Dan

İsmail Ay

Hikmet Yaşar

Selçuk Kosemen

Osman Özsoy

Ahmet Şahin

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

EKREM CAN

HİKMET YAŞAR

İSMAİL AL

METİN DAN

ORHAN DÖNMEZ

OSMAN ÖZSOY

ÖMÜR ÖZTÜRK

RECEP DURUL

SELÇUK KÖSEMEN

SELİM ORDU

TUNCAY ARICAN

VELİ BAŞKURT

YAŞAR CAN

AHMET ARIK

AHMET ŞAHİN

BİLAL CEM ACAR

ÇETİN ZERENOĞLU

DURSUN ÖZDEMİR

YAŞAR CAN ARSLAN

ZEYNEL ABİDİN AKYOL

Kocaelisporda Engin Koyunla yola devam