Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaelispor’dan anlamlı Atatürk paylaşımı

Galatasaray ve Fenerbahçe, Suudi yetkililer tarafından Atatürk resimli formalara ve pankartlara izin verilmemesi sonrasında maça çıkmama kararı almıştı. Kocaelispor da yaşanan olaylardan sonra Atatürk kulüplerin kararına destek vererek Atatürk paylaşımı yaptı.

Galatasaray ve Fenerbahçe, Suudi

Suudi Arabistan’da oynanacak olan Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe’ye Atatürk pankartı ve tişörtü için izin verilmedi. Bu gelişme üzerine sahaya çıkmayı reddeden Fenerbahçe ve Galatasaray, taleplerinden geri adım atmadı. Gelişmelerin ardından Süper Kupa finali iptal edildi.

KRİZ YAŞANDI

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi kriz yaşandı. Suudi yetkililer bazı taleplere olumsuz cevap verdi. Riyad’da oynanacak olan Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe’ye Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı’na izin verilmeyeceği öne sürüldü.

TAKIMLAR OTELDEN ÇIKMADI, FİNAL İPTAL EDİLDİ

Galatasaray ve Fenerbahçe, maç öncesi ısınmaya Atatürk tişörtleri ile çıkmak istedi. Galatasaray maça “Ne mutlu Türk’üm diyene!”, Fenerbahçe ise “Yurtta sulh, cihanda sulh” pankartıyla çıkmak istedi. Ancak Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak isteyen Fenerbahçe ve Galatasaray, kamp yaptığı otelden ayrılmadı. Yaşananların ardından Süper Kupa finali iptal edildi.

TARAFTAR STADYUMDAN ÇIKARILDI

Turkcell Süper Kupa maçı için Suudi Arabistan’ın Riyad şehrine giden bir taraftar, Fenerbahçe’nin 100. yıl formasını giymiş, taraftarın iddiasına göre formada Atatürk görseli olduğu için yetkililer tarafından stadyumdan çıkarılmıştı.

“İZİNDEYİZ”

Tüm ülke Suudi yetkililerin Atatürk’e karşı yaptığı saygısızlığa karşı şiddetle tepki gösterdi. Spor kulüpleri de yaşananlara sessiz kalmadı. Kocaelispor da ülke gündemine oturan krizin ardından Atatürk paylaşımı yaptı. Yapılan paylaşım yaşanan olaylara tepki niteliği taşıdı.