Küçük erkeklerde 20, kızlarda 23, Yıldızlarda ise erkeklerde 78, kızlarda da 79 olmak üzere toplam 200 sporcu Türkiye finallerine gitmek için ter döktü. Bartın, Bolu, Düzce, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Sakarya, Samsun, Zonguldak, Yalova, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’den katılan sporcular iki gün boyunca kata ve kumite kategorilerinde kıyasıya mücadele ettiler.
5 ŞAMPİYONLUK ELDE ETTİLER
İlimizden de şampiyonaya antrenörleri Şaban Ağaya nezaretinde katılan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü sporcuları olan 5 karatecimiz 5 altın madalya alarak grup şampiyonu oldular. Bu sonuçlarla sporcularımız Mayıs ayında Zonguldak’ta yapılacak Okullar Arası Türkiye Karate Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandılar.
Körfez Gençlerbirliği SK sporcuları ve aynı zamanda Körfez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri olan Kağan Berk Bektaş 34 kg’da, Kübra Kılınç 40 kg’da, Leylanur Yıldırım 36 kg’da ve Esmanur Hümeyra Eraslan +52 kg’da Körfez Uluğbey Ortaokulu öğrencisi Ebubekir Binici 42 kg’da birinci olarak şampiyon oldular.
Karşılaşmalar sonunda dereceye giren sporculara madalya ve başarı belgeleri ise Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu ve Okul Sporları Şube Müdürü Dr. Engin Kaya tarafından verildi.