Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’teki hastanenin yanından tarih fışkırdı!

İzmit ilçesinde uzun süre hizmet verdikten sonra kısa süre önce kapanan Acıbadem Hastanesi’nin yanında tarihi bir kemerli kapı bulundu. Söz konusu kapı nereye çıkıyor, bölgede farklı eserler var mı incelemeler sonrasında belli olacak.

İzmit ilçesinde uzun süre
ugur

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde önceki gün önemli bir gelişme yaşandı. İzmit’te uzun süre hizmet verdikten sonra kısa süre önce kapanan Acıbadem Hastanesi’nin yanında tarihi bir kapı bulundu. Kapıyı tespit eden bölge sakinleri Kocaeli İl Müze Müdürlüğü yetkililerine haber verdi. Müze müdürlüğü yetkilileri bölgede inceleme çalışmalarına başladı. Kısa süre içerisinde tarihi kalıntıların geçmişiyle ilgili bilgiler gün yüzüne çıkacak.

GÖRMEZDEN GELMİŞLER

Merak edilen konu ise Acıbadem Hastanesi bölgede inşa edilirken söz konusu bu tarihi kemerli yapının neden görmezden gelindiği… Bölgede geçmiş dönemde hiçbir çalışma yapılmamış. Belediye yetkilileri, inşaatı denetleyen görevliler tarihi eserlerle ilgili en ufak bir adım atmamış. Üstelik söz konusu tarihi yapıya bitişik halde inşaat tamamlanmış. Müze müdürlüğünün yapacağı incelemeler sonrasında bölge sit alanı ilan edilebilir. Üzerinde yer alan yeni yapılar yıkılabilir.