Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra Babaköy 3. Derece SİT Alanı ilan edildi!

Kandıra Babaköy Mahallesi’nde yer alan Kerpe bölgesinde büyük bir arazi 3. Derece SİT Alanı ilan edildi. 10 milyon 285 bin 485 metrekare arazinin tamamı SİT alanı olarak tapu kayıtlarına işlenecek

Kandıra Babaköy Mahallesi’nde yer

ugur 1Kandıra Babaköy Mahallesi’nde yer alan Kerpe bölgesinde büyük bir arazi 3. Derece SİT Alanı ilan edildi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan karara göre “Eski Kerpe” olarak adlandırılan bölgede yer alan tarihi taş ocağına ait duvar örüntüsü ve etrafındaki seramik buluntular nedeniyle 10 milyon 285 bin 485 metrekare arazinin tamamı SİT alanı olarak tapu kayıtlarına işlenecek. Kocaeli Müze Müdürlüğü’nün oluru ile söz konusu arazi bölünebilecek. Arazi hali hazırda tarım alanlarından ve genmiş bir ormanlık bölümden oluşuyor.

Kandira Babakoy SIT alani 3İMAR PLANLARINA EKLENECEK

Koruma Kurulu’nun Kandıra’yla ilgili bugünkü kararında şu ifadeler yer aldı:“Kocaeli ili Kandıra ilçesi Babaköy Mahallesi 278 Ada 1 Parsel numaralı, kamu mülkü taşınmaz üzerinde tespit edilen duvar örgüsü ve çevresindeki seramik buluntular bütüncül olarak değerlendirildiğinde söz konusu alanın 2863 Sayılı Kanun’un 6. Maddesi’nde belirtilen yerlerden olması nedeniyle 3. Derece Arkeolojik SİT Alanı olarak ilan edilmesine karar verilmiştir.” Söz konusu alanda ilgili belediye tarafından inşaat izni verilmeden önce Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından sondaj kazısı yapılacak. Arazide yapılan statü değişikliği Koruma Amaçlı İmar Planı’na eklenecek.