Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Üniversitesi, Bathonea Antik Kenti’nde Mercedes-Benz ile Sponsorluk Anlaşması İmzaladı

Roma’ya başkentlik etmiş şehrimiz Kocaeli’de hiçbir resmi kazısı bulunmayan Kocaeli Üniversitesi İstanbul’daki kazı çalışmaları için Mercedes Benz ile sponsorluk anlaşması yaptı.

Roma'ya başkentlik etmiş şehrimiz

Roma’ya başkentlik etmiş şehrimiz Kocaeli’de hiçbir resmi kazısı bulunmayan Kocaeli Üniversitesi İstanbul’daki kazı çalışmaları için Mercedes Benz ile sponsorluk anlaşması yaptı.

.TC. Cumhurbaşkanlığı kararıyla başlatılan, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kocaeli Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Bathonea Antik Kenti kazı çalışmaları, Mercedes-Benz Türk sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Üniversite heyeti, çalışmaları yerinde takip etmek ve Mercedes-Benz sponsorluğunda bir anlaşma imzalamak için Küçükçekmece Gölü havzasındaki Bathonea Antik Kenti kazı alanını ziyaret ettiler.

Törene Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Ay, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren ve çeşitli üniversitelerin Rektör, Rektör yardımcıları ve dekanları ile akademisyenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Nihal Metin, Bathonea Kazı Başkanı Prof. Dr. Şengül Aydıngün, Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, çok sayıda yerli ve yabancı akademisyenin yanı sıra basın medya kuruluşları da katıldı.

Bölgede incelemelerde bulunan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, kazı çalışmalarının gidişatı hakkında bilgiler topladı. Yaptığı incelemeler sonucunda Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, gidişattan memnun olduğunu, talep halinde üniversitemizden daha fazla öğretim üyesinin bölgede görevlendirileceğini ve tüm çalışanlara çalışmalarında başarılar dilediğini ifade etti.

Taraflar, çalışmaların kalıcı ve uzun süreli olması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ederken tören, karşılıklı iyi niyet dilekleri ile sona erdi.