Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Danıştay açıkladı: Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaçak!

Danıştay, birinci derece sit alanı olan Atatürk Orman Çiftliği arazisinin üzerine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kaçak yapı olduğuna karar verdi.

Danıştay, birinci derece sit alanı olan Atatürk Orman Çiftliği arazisinin

2012 yılında yapımını başlanan ve 2014 yılında açılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı Beştepe’deki Atatürk Orman Çiftliği’ne inşa edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun “ilke kararı” alarak sit alanına “zorunlu altyapı uygulamaları ve bu uygulamalar kapsamında yapılacak resmi kurum yapıları” diyerek izin verdiği Saray’a Danıştay’dan dikkat çeken karar geldi. Birinci sit alanı olan Atatürk Orman Çiftliği arazisinin “kaçak yapı” olduğuna karar verdi.

LEVENT GÖK TEMYİZ’E TAŞIMIŞTI

TBMM eski Başkanvekili olan CHP Ankara eski milletvekili Levent Gök, kurul kararını Danıştay’a taşımıştı. Ancak 4. Daire, kurul kararını yerinde bulmuştu. Bunun üzerine Gök, kararı temyiz ederek Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na taşıdı. 13 kişilik Kurul, 9’a karşı 4 oyla kararı bozdu. Kurulun verdiği karar kesin.

“KAÇAK OLDUĞU TESCİL EDİLMİŞTİR”

CHP’li Levent Gök Sözcü’den Veli Toprak’a yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu, ‘kamu kurumu’ diye ifade ettiği sözcüğü ‘resmi kurum’ olarak değiştirmişti. Yine ilke kararı içinde geçen ‘zorunlu altyapı uygulamaları ve bu uygulamalar kapsamında yapılacak resmi kurum yapıları’ olanak tanıyan bir karar almışlardı. Oysa ‘zorunlu altyapıdan’ kasıt elektrik, su, doğalgaz gibi yatırımlardır. ‘Resmi kurum’ kavramına girmediği için tekrar Danıştay’da dava açtık. Danıştay, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kaçak olduğunu tescil etmiştir.”

BUNUN HESABI SORULACAKTIR

“Danıştay’ın en yüksek organı olan kurulun kararı şu anlama geliyor: Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde inşa edilmiş olan saray hiçbir yasal dayanağı olmadan yapılmış bir yapıdır. Kaçak olarak yapıldığını Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu karara bağlamıştır. Danıştay, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kaçak olduğunu tescil etmiştir. Kurulun verdiği karar kesindir. Atatürk’ün mirası AOÇ arazisine yapılan kaçak sarayın hesabı sorulacaktır.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı’na atanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel merkeze
Sıradaki Haber Kılıçdaroğlu polis zoruyla tahliye ettirdiği CHP Genel Merkezi’ne o tarihte gidecek!