Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

E-spor Nedir? E-sporun Türkiye’deki Geleceği

Gelişen teknoloji ile birlikte oyun sektörü farklı bir alana doğru kayıyor. Online oyunların büyük bir ilgi ile karşılandığı günümüzde birçok insan bu alana ağırlık veriyor. Kozmoz Lisesi…

Gelişen teknoloji ile birlikte

Gelişen teknoloji ile birlikte oyun sektörü farklı bir alana doğru kayıyor. Online oyunların büyük bir ilgi ile karşılandığı günümüzde birçok insan bu alana ağırlık veriyor. Son yıllarda gelişme gösteren e- spor oyun kavramını daha farklı bir şekilde sunuyor. E- spor dünyanın farklı bölgelerinden insanları bir araya getirerek oyun oynamalarına imkân tanıyor. Bunun yanı sıra, belli zamanlarda düzenlenen uluslararası organizasyonlar sayesinde çok daha büyük etkinliklere sahne oluyor.

E- spor kavramı aslında elektronik spor kelimelerinin kısaltılması ile birlikte ortaya çıkıyor. E- spor üzerinden birçok bilgisayar oyunu son derece rekabetçi ve profesyonel bir şekilde oynanıyor. Buradaki oyun sistemi normal hayatta olduğu gibi bireysel ve takım şeklinde karşınıza çıkıyor. Bu sayede, takım halinde mücadele edilebilir ya da oyun türüne göre bireysel başarılar elde edilebilir. E- spor üzerinden katıldığınız pek çok günlük hayatta olduğu gibi pek çok aktiviteyi beraberinde getiriyor. Buna göre, katıldığınız e- spor türü için fiziksel ve zihinsel zorlanmalara açık olmanız gerekiyor.

E- spor kavramı son yıllarda sıklıkla duyulan ancak geçmişte de var olan alanlardan biri olarak karşınıza çıkıyor. Özellikle, 2000’li yıllardan adından sıkça söz ettiren Counter-Strike ile e- spor sistemi çoktan başlamıştı.

Büyük bir organizasyona sahip olmayan bu oyun, başarılı bir izlenme elde edenler arasında yer alıyor. 2012 yılının gelişiyle birlikte ise Türkiye League of Legends oyunuyla profesyonel anlamda ilk e-spor aktivitesini gerçekleştirmiştir. Günümüzde ise artan teknoloji kullanımı ile birlikte Türkiye’de e-spor aktiviteleri daha fazla önem kazanmaya devam ediyor.

Kozmos Lisesi ve Yazılım 

Her öğrenci hayalini kurduğu mesleğe gide yolda birçok şeyi öğrenmek istiyor. Lise döneminde ilgi duyduğu alana dair uygulama ve etkileşim imkânı bulunan öğrenciler bir adım önde başlıyor. Kozmos Lisesi, alanında uzman ve Türkiye’de tek olan yazılım lisesi olma özelliği ile öğrencilerin ilgisini çekiyor.

Lise düzeyinde Türkiye’nin ilk GamingRoom’una sahip olan ve e-spor takımı bulunan Kozmos Yazılım Anadolu Lisesi, ana iki branşta (CSGO ve LOL) mücadele etmektedir. Kozmos Yazılım Anadolu Lisesi Efsaneler Ligi’nde yeni kariyer alanları yaratıyor.

Yazılım alanında pek çok şeyi uygulamalı olarak görmenizi sağlayan Kozmos Yazılım Lisesi sayesinde hayalini kurduğunuz sektöre daha hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Siz de Kozmos Yazılım Lisesi ayrıcalığı ile yazılım ve mühendislik alanında eğitim almak istiyorsanız seçilmiş öğrenciler arasında yer alabilirsiniz.

https://www.kozmoslisesi.com/