Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sivas’ta 4.7 büyüklüğünde deprem

Sivas’ın Gürün ilçesinde saat 20.19’da 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Sivas'ın Gürün ilçesinde saat

Sivas’ta deprem oldu. AFAD’ın verilerine göre Gürün ilçesindeki deprem saat 20.19’da gerçekleşti. 4.7 büyüklüğünde meydana geldiği açıklanan depremin derinliğinin 5.3 kilometre olduğu duyuruldu.

ARTÇI DEPREM OLDU

Gürün’de saat 21.37’de yerin 6.85 kilometre derinliğinde 3.6 büyüklüğünde artçı bir deprem meydana geldi.

YETKİLİLERDEN ART ARDA AÇIKLAMA

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, depremle ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Merkezi Gürün ilçemiz olan 4.7 şiddetindeki depremde ilk tespitlerimize göre herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetlerden ülkemizi muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı.

Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk ise şu anda kendilerine yansıyan bir sıkıntının olmadığını söyledi. Depremin il genelinde hissedildiğini belirten Öztürk, “Bir problem gözükmüyor. AFAD’a gelen bir ihbar yok, Gürün Kaymakamlığımıza gelen bir sıkıntı yok. Şu an yansıyan bir problem yok.” dedi.

Gürün Kaymakamı Halil Yazıcı da depremin ardından ilçede olumsuz bir durum olmadığını, kendilerine bu yönde herhangi bir ihbar gelmediğini kaydetti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesi kapsamına alınan Gürün’de, 217 binanın yıkık veya ağır hasarlı, 933 binanın ise az hasarlı veya hasarsız olduğu tespit edilmişti.

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.