Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eski başkan Hüseyin Top vefat etti!

Kocaeli’nin Suadiye bedesinde bir

Kocaeli’nin Suadiye bedesinde bir süre belediye başkanlığı yapan ve bölge halkı tarafından sevilen bir isim olan Hüseyin Top hafta başında beyin kanaması geçirdi. Beyninde pıhtı atması olan Top özel bir hastanede tedavi altına alındı. 3 gün boyunca yaşam savaşı veren Hüseyin Top bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Top’un cenazesi bugün Suadiye Merkez Merkez Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Suadiye Mezarlığı’na defnedilecek.

Hüseyin Top kimdir?

Suadiye eski belediye başkanı olan Hüseyin Top 2004 yılında AKP’den belediye başkan aday adayı oldu. Suadiye’nin mevcut başkanı olan Top AKP tarafından aday gösterilmedi. AKP Suadiye Belde Teşkilatı’na üye 178 kişi, destekledikleri Hüseyin Top’un belediye başkanlığına aday gösterilmemesi üzerine AKP Kocaeli İl Binası’nı basarak topluca istifa etmişti.

PARTİ TABELASINI BIRAKTILAR

O dönem İzmit merkeze bağlı Suadiye’de belediye başkanlığı adaylığına, teşkilat ve kamuoyu yoklamasından birinci sırada çıkan Hüseyin Top’un yerine Şükrü Karabalık’ın aday gösterilmesi belde teşkilatının sert tepkisine sebep olmuştu. AKP Suadiye Belde Başkanı Fehmi Aydınlar’ın da aralarında bulunduğu 178 partili haksızlığa uğratıldıklarını belirtmiş, AKP Merkez İlçe Teşkilatı’na Suadiye Belde Binası’ndaki parti tabelası ile teşekkür plaketini bırakarak istifa dilekçelerini vermişti.

TOPLUCA İSTİFA ETTİLER

AKP Merkez İlçe Teşkilat Sekreteri İsmail Önay ile görüşen belde başkanı Aydınlar, yaptığı basın açıklamasında “3 Kasım seçimlerinde Kocaeli’den en yüksek oyu alarak belde birincisi olan Suadiyemiz ne yazık ki hak ettiği değeri göremedi. Bizim desteklediğimiz adayımız Hüseyin Top, tüm yoklamalarda birinci çıkmasına rağmen parti yöneticileri tarafından harcanmıştır. Bizde partiden istifa ederek tepkimizi ortaya koyuyoruz. Belde yönetimimiz, gençlik kollarımız ve yeni katılan üyelerimizle birlikte toplam 170 kişi istifa ettik. Seçimlerden sonra elde ettiğimiz başarı plaketini ve teşekkür belgelerini de geri veriyoruz. Böyle particilik olmaz olsun” şeklinde konuşmuştu.