Kocaeli’nin vali yardımcılarından olan ve daha önce de yurdun farklı noktalarında görev yapan Aziz İnci vefat etti. Görevine 1978 yılında başlayan ve 2017’de Kocaeli’den emekli olan vali yardımcısı Aziz İnci için 9 Mart Pazartesi (Yarın) günü saat 10.00’da Kocaeli Valiliği’nde cenaze töreni gerçekleştirilecek. İnci’nin naaşı daha sonra da Sakarya Akyazı’ya gönderilecek. İnci, Akyazı’daki Merkez Gazi Süleymanpaşa Camii’nde öğle namazından sonra kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
AZİZ İNCİ’NİN YAŞAMI
1952 yılında Sakarya’nın Akyazı ilçesinde doğan Aziz İnci, Akyazı Lisesi’ni tamamladıktan sonra 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümü’nden mezun oldu.
1978 yılında 62. Dönem Kaymakam Adayı olarak Tekirdağ’da göreve başlayan İnci, stajını takiben Mudurnu, Hozat, Ceylanpınar ve Finike ilçelerinde kaymakamlık yaptı. 1980-1983 yılları arasında Mudurnu ve Hozat’ta kaymakamlık görevini yürütürken, 2,5 yıl süreyle belediye başkanlığı görevinde bulundu.
1988-1989 yılları arasında İngiltere’de İçişleri Bakanlığı tarafından mesleki gelişim ve yabancı dil eğitimi amacıyla görevlendirilen İnci, 2013-2017 yılları arasında Kocaeli Vali Yardımcılığı görevini sürdürdü ve emekli oldu.
