Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de 1 gün 14 kişi vefat etti!

Kocaeli’de vefatlar Kocaeli Büyükşehir

Uğur ENÇ min 1Kocaeli’de vefatlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi cenaze hizmetleri tarafından anlık olarak takip ediliyor. Vefat eden kimselerin bütün işlemlerini ücretsiz yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli’de ise cenazeyi ücretsiz defnediyor. Başka bir şehir de defnedilecek ise nakil ücretini karşılıyor. Cenaze hizmetlerini kusursuz yerine getiren belediyelerden biri olan kocaeli Büyükşehir Belediyesi günlük olarak vefat bilgilerini de kamuoyu ile paylaşıyor.

14 KİŞİ DEFNEDİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından son yayınlanan verilere göre 24 Nisan Cuma günü Kocaeli’de 14 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin büyük bir bölümü yaşlı kimselerden oluştu. Hayatını kaybeden vatandaşların tamamı defnedildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin cenaze hizmetlerine ve vefat listesine belediyenin internet sitesinden ve e-devletten ulaşabilirsiniz.

24 Nisan’da vefat edenlerin listesi şöyle;

Kocaeli 24 Nisan vefatlar

KOCAELİ CENAZE HİZMETLERİ

1979 Yılında kurulan Mezarlıklar Şube Müdürlüğü Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak çalışmakta, Mezarlık ve cenaze hizmetleri konusunda hizmet vermektedir. Cenazesi olan vatandaşların “ 188 “ “ veya 0 262 321 20 94 numaralı Cenaze Hizmetleri “ telefonunu aramaları yeterli olup, tüm hizmetler Mezarlıklar Müdürlüğünce ücretsiz yapılır. Cenazenin defnedilebilmesi için “ Ölüm Belgesi “ olması gereklidir.

Ölüm Belgesi Nasıl Alınır ?

1- Ölüm olayı evde meydana gelmiş ise İlçe Belediyeleri Sağlık İşlerinden veya Sağlık Ocaklarından alınır.

2- Ölüm olayı hastanede meydana gelmiş ise hastane tarafından düzenlenen Ölüm Belgesi alınır.

3- Adli vakalarda meydana gelen ölümlerde, savcılık tarafından düzenlenen Ölüm Belgesi alınır.

4- Yurt dışından gelen cenazeler için Havalimanı doktorunun düzenleyeceği Ölüm Belgesi alınır.

5- Düşük veya ölü doğumlar için ilgili tabibin düzenleyeceği belgenin alınması yasa gereğidir.

cenaze araci

Cenaze Defin İşlemleri Nasıl Yapılır ?

Ölüm Belgesi alındıktan sonra 188 veya 0.262.321 20 94 Cenaze Hizmetleri telefonla aranarak cenazenin bulunduğu yerin adresi verilir. Cenaze aracı cenazeyi bulunduğu yerden alır Asri Mezarlığımızdaki yıkama yerine getirir. Cenaze yıkanır, kefenlenir, tabuta konur. Cenaze sahibinin isteği doğrultusunda evine dua için getirilir veya doğrudan kalkacağı camiye götürülür. Cemaat için de 1 adet otobüs tahsis edilerek cenazenin kalkacağı camiye gönderilir.

Mezar Yeri Tahsisi ve Mezarın Kazılması Nasıl Yapılır ?

Cenazenin daha önceden alınmış yeri varsa, cenaze sahipleri tarafından tapusuyla birlikte mezarlığa gidilerek yeri gösterilir. Önceden alınmış yeri yoksa sıraya göre uygun bir yer kazılır. Mezar tahtası da mezarın başında hazır tutulur. Tüm bu hizmetler ücretsiz olarak yapılır.

mezar ustten gorunum

Cenaze Hizmetleri ve Mezar Yeri İçin Ücret Alınıyor mu ?

Cenaze için yapılan hizmetlerin ( Yıkama, Kefen, Mezar Tahtası, Cenaze Aracı, Cemaat için Otobüs, Cenazenin Defnedileceği Mezar Yeri, Cenaze Sahibinin Talebi Olması Durumunda Din Görevlilerimizin Yaptığı Dini Hizmetler ) tümü ücretsizdir. Vatandaşlarımızın bu hizmetleri yürüten görevlilere de hiçbir ücret vermemesi gerekmektedir.

Sadece; Cenazenin Defnedileceği mezarın yanından boş mezar yeri talepleri ücretlidir.

iki tabut var