Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtikalinin 87.yıl dönümünde tüm yurtta anıldı. Kocaeli’de de valilik kararıyla 10 Kasım’da kentteki tüm camilerde mevlit okutuldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ı ve Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu hakkında konuştu.
ATATÜRK OLMASAYDI KULAKLARIMIZ NE DUYARDI?
TBMM’deki grup toplantısında partililere ve kamuoyuna seslenen MHP lideri Bahçeli, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, Kocaeli’deki program için de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “10 Kasım’da Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Müftlüğü’nün almış olduğu kararlar doğrultusunda mevlidi şerif okutulmasını takdir ve şükranla karşılıyorum. Hem valimizi hem de müftümüzü tebrik ediyorum.
Vefatının üzerinden 87 yıl geçmiş olmasına rağmen haksız ve hayasız saldırılara ısrarla maruz kalan, yalan yanlış iddiaların hedefi yapılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şayet hiç olmasaydı acaba kulaklarımız ezan yerine ne duyardı?”
