Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın’dan İzmit açıklaması: Ortak proje teklif ettik kabul etmediler!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın İzmit Cumhuriyet Parkı tahsis konusuyla ilgili konuştu. Büyükakın, İzmit Cumhuriyet Parkı ile ilgili ortak bir proje yapmayı teklif ettiğini ancak bu teklifin reddedildiğini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Ugur ENC min e1623645972212İzmit Cumhuriyet Parkı son günlerde kent gündemi bir hayli meşgul ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tahsis süresi dolan parkı yeniden İzmit Belediyesi’ne tahsis etmedi. İzmit Belediyesi bugün parkın sorumluluğunu ele aldıklarını belirterek park içerisindeki kafeteryayı yeniden işletmeye açtı. Halen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mülkü olan ve İzmit Belediyesi’ne tahsis edilmeyen parkta İzmit Belediyesi’nin kafeterya işletmesini açması bugünün en çok konuşulan kent gündemi oldu.

ORTAK PROJE TEKLİF REDDEDİLDİ

Konunun en önemli muhatabı olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın daha önce meclis toplantısında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’le karşı karşıya gelmişti. Fatma Kaplan Hürriyet, Büyükşehir Belediyesi’nin eylül ayı meclis toplantısında Kültür Tepesi ve Cumhuriyet Parkı alanlarının İzmit Belediyesi’ne tahsisi ile alakalı Tahir Büyükakın’a sorular yöneltmişti. Büyükakın, Hürriyet’e “Teşekkürler” demekle yetinmişti. Tahir Büyükakın tahsis konusuyla ilgili ilk defa Bağımsız Kocaeli’ye konuştu. Büyükakın, İzmit Cumhuriyet Parkı ile ilgili ortak bir proje yapmayı teklif ettiğini ancak bu teklifin reddedildiğini söyledi.

DİĞER LÇELERDE DURUM NASIL?

Tahir Büyükakın konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Biz Cumhuriyet Parkı ile ilgili Fatma hanımla (Fatma Kaplan Hürriyet) telefonda görüştük. Kendisine ortak bir proje yapmayı teklif ettim. Kabul etmedi. Biz Kocaeli’deki bütün ilçelerde benzer alanlarda projeler yapıyoruz. Daha sonra buradaki mekanları işletmeleri için ilçe belediyelerine devrediyoruz. İzmit Belediyesi’nin diğer ilçe belediyelerinden ne farkı var? Benzer bir durumu Fethiye Caddesi’nde de yaşadık. Ortak proje yapalım dedik, kabul edilmedi.

TÜRKİYE BİR ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR

Biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bütün işlerimizi İzmit Belediyesi’ne göre mi ayarlayacağız? Fatma hanım tahsis yapılmadığı için İzmit Cumhuriyet Parkı’ndaki söz konusu tesisin açılamadığını ifade etmişti bir süre önceki görüşmemizde. Peki bugün nasıl oldu da o işletme açılabildi? Türkiye bir çadır devleti değil. Her şeyin bir hukuku var. Herkesi hukuka uygun davranmaya davet ediyorum. Bu ve benzeri konular beraberinde gerekli görmediğim tartışmaları da getirecektir. Bu konunun tartışılacak bir yanı olduğunun düşünmüyorum.”

Kocaeli Haber- Çocuk Parkı Çay Bahçesi’ne gece operasyonu!

Ak Partili başkandan Hürriyet’e destek..!