Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Çocuk Parkı Çay Bahçesi’ne gece operasyonu!

Kocaeli Haber- Cumhuriyet Parkı ve Kültür Tepesi’nin İzmit Belediyesine tahsis edilmedi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Büyükşehir’in bu tutumu üzerine Çocuk Parkı Aile Çay Bahçesi’nin açılışını yaptı.

Kocaeli Haber- Cumhuriyet Parkı

Sebahattin AydınKocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kültür Tepesi ve Cumhuriyet Parkı’nı İzmit Belediyesine tahsis etmemesi üzerine, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in emriyle harekete geçen personeller, bir gecede Çocuk Parkı Aile Çay Bahçesi’ni hazır etti. Çay bahçesinin açılışı için bugün bir de tören düzenlendi. Törende konuşan Başkan Hürriyet, şunları söyledi: “Sosyal alanları biz işleteceğiz. İhale süreleri dolduktan sonra da tesisleri, yeniden düzenleyip hizmete sunma gayretinde bulunduk. İzmit Belediyesinin İSU’dan 10 milyon TL alacağı vardı. Büyükşehir arsa takası yapılmasını önerdi. Büyükşehir’le Cumhuriyet Parkı ve Kültür Tepesi’ni takas yapmak istedik.

SİYASİ AYRICALIK

2 buçuk yıldır iyi niyet ve dayanışma girişimlerimiz karşılık bulmadı. Bu alanların tahsisini yapacaklarına güvendik. Biz projelerimizi de çalıştık. Bir gün basından okuduk ki tahsisler yenilenmeyecek, Cumhuriyet Parkı ve Kültür Tepesi İzmir Belediyesine verilmiyor. Diğer belediyelere ikiletmeden yapılan tahsisler bize yapılmadı. Siyasi ayrıcalık uyguladılar.

2005 YILINDAKİ MECLİS KARARI

Kanun der ki, ’20 dönüm altı alanların bakımı ilçe belediyelerine aittir.’ yine 2005 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararda da 20 dönüm üstü büyükşehire, 20 dönüm altı ise bedelsiz olarak ilçe belediyelere tahsisi kararı alınmıştır. Bakın bu karar da açık. Mülkiyet büyükşehire ait olsa bile ilçe belediyelere devredilir. Bugüne kadar tahsislerle gelmiş.

RANT VAR

Biz bugün çay bahçemizin açılışını yapıyoruz. Burayı biz işleteceğiz. Burada bir kişi kazanacağına halk kazansın. Bize özel işletmelere vereceklerini söylediler. Aslında o işletmeler AKP’lilere veriliyor. İşin içinde rant var. Bizim hizmet etmemiz istenmiyor. Fethiye Caddesinde de İSU protokolü imzalamadı. Bize asfalt desteği bile verilmedi. Diğer ilçe belediyelere yapılan yardımları göremedik.

KÜLTÜR TEPESİNDE 1 BUÇUK YILDIR KİRA VERMİYOR

İZAYDAŞ şimdi diğer belediyelere uygulamadığı maddeleri bize uyguluyor. Kocaeli’de nereye kazma vursak bizim projemiz var diyerek çalışmalarımız durduruluyor. Biz çok bir şey değil var olan haklarımızın devamını istiyoruz. Koskoca büyükşehir neden bu küçük parkla uğraşır anlamak mümkün değil. Bu park işletmeye açılmıştır. Tüm yenileştirme sonrası Gülümse Kafe’deki gibi hizmet vereceğiz. Aynı zamanda parkımızı da yenileyeceğiz. Buradan duyuralım. Hakkımızı kullanıyoruz. Kültür Tepesi ve Çocuk Parkı İzmit Belediyesi tarafından düzenlenecek. Kültür Tepesinde işletmeci 1 buçuk yıldır tek kuruş demeden çalışıyor. Buralar halkın olacak” dedi.

Büyükakın’dan İzmit açıklaması: Ortak proje teklif ettik kabul etmediler!

Ak Partili başkandan Hürriyet’e destek..!