Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi soruşturmasında yeni gelişme!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında aralarında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de bulunduğu 28 kişi İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında aralarında İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediyesi’ne yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan’ın da bulunduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında İzmit Belediyesi’nde de arama yapıldı.

İSTANBUL’A GÖTÜRÜLÜYORLAR

Savcılığın soruşturması kapsamında İzmit Belediyesi’nin yanı sıra Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in Bekirpaşa Mahallesi’ndeki evinde de arama yapıldı. Söz konusu aramanın ardından 31 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul merkezli yürütülen soruşturma nedeniyle gözaltına alınan kişiler, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine götürülmek üzere yola çıktı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında bugün sabah saatlerinde İzmit Belediyesi’ne operasyon düzenlendi. Aralarında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet ve CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan’ın da bulunduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi ve bunların 28’i gözaltına alındı.

Soruşturma dosyasındaki tespitlere göre; ihaleyi kazanan firmalar ile ihaleye teklif veren firmaların belediye yetkilileriyle akrabalık ilişkilerinin bulunduğu ve belediye ile iş yapan firmalardan komisyon adı altında para alındığı iddiaları yer alıyor. Ayrıca, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in eşi Murat Hürriyet’in ihale süreçleri, personel alımları ve kadro belirlemelerinde doğrudan bağlantısının bulunduğu öne sürülüyor.

Söz konusu tespitler üzerine savcılık talimatıyla, şüpheliler hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından İzmit, İstanbul, Ankara, Antalya ve Kırıkkale olmak üzere 5 ilde bugün eş zamanlı operasyon başlatıldı.