Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra ilçesinde 7 arkadaş dalgalar arasında kayboldu: Mustafa Berk hayatını kaybetti

Kandıra Kumcağız sahilinde denizde yüzen 7 arkadaş boğulma tehlikesi geçirirken denizden çıkarılan 22 yaşındaki Mustafa Berk’in hayatını kaybettiği belirlendi.

Kandıra Kumcağız sahilinde denizde

Edinilen bilgilere göre Kandıra Kumcağız sahiline denize girmek için gelen arkadaş grubundan 7 kişi bir anda yükselen dalgaların arasında gözlerden kayboldu. Durumun fark edilmesi üzerine KOSKEM ekipleri ve çevredeki vatandaşlar tarafından müdahale edilen gençlerden 6’sı denizden çıkartılarak sağlık kontrolünden geçirildi.

KURTARILAMADI

Gebze Teknik Üniversitesi öğrencisi olan 22 yaşındaki Mustafa Berk için botla arama çalışmaları başlatıldı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından denizden çıkartılan ve kalbi duran Mustafa Berk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Berkin cenazesi otopsi yapılmak üzere Kandıra M.Kazım Dinç Devlet Hastanesi Morguna kaldırılırken jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

“TEKNEMLE DENİZE BAKTIM”

Arama kurtarma çalışmalarına katılan İsmail Hızal, “Evin balkonunda otururken bağrışmalar oldu. Kalabalık oluşmaya başlayınca yetişme şansım olmayınca limanda arkadaşımı arayarak tekneyle yardıma çağırdım. Ben de kendi teknemle buraya geldim. Vatandaşlar arkadaşları kurtarmışlardı ancak birinin kayıp olduğunu söylediler. Teknemle denize baktım ancak bulamadım. Kıyı emniyeti en son genci bulmuş ama durumu ağırdı. Bu duruma üzüldük. Dalgalı denize girmek yasak. İnsanlar dalgalı denizde boğulma tehlikesi geçiriyor. Vatandaşlardan ricamız deniz dalgalıysa girmeyin. Yüzme sizi kurtarmaz, nefesiniz yetmez. Suyla oynanmaz, gücünüz yetmez. Ayın 15’ine kadar sezon kapalı” dedi.