Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de kesilen cezalar artıyor!

Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi kapsamında yapılan kontrollerde kural ihlalleri yapan 657 kişiye idari para cezası uygulanırken çeşitli suçlardan aranan 98 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi

Korona virüs salgınının yayılmasının önlenmesi kapsamında alınan tedbirlere istinaden Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından 4 Mart günü yapılan kontrollerde 5 bin 501 iş yeri denetlenirken 20 bin 200 kişi sorgulandı. Yapılan denetimlerde maske takma kuralına uyulmadığı için 262 şahsa, yasaklanan yerlerde sigara içme yasağına uymayan 82 şahsa, sokağa çıkma yasağını ihlal eden 262 şahsa, sosyal mesafe kuralına uymayan 10 şahsa ve 1 işyerine, karantina tedbirlerine uymayan 6 şahsa, ayakta yolcu kısıtlamasına uymayan 3 sürücüye ve koronavirüs tedbirlerine uymayan 31 işyerine olmak üzere toplam 657 şahsa idari para cezası uygulandı.

DENETİM VE CEZALAR ARTIYOR

Uygulamalarda çeşitli suçlardan aranan 98 kişi de yakalanarak gözaltına alındı. Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi kapsamında alınan trafik tedbirlerine istinaden yapılan denetimlerde yolcu taşımacılığı yapan, belediye, halk otobüsleri ve minibüsler olmak üzere 2 bin 181 araç ve sürücüsü, terminalde yolcu taşımacılığı yapan 171 araç ve sürücüsü ve okul servis taşımacılığı yapan 148 araç ve sürücüsü olmak üzere toplam 2 bin 500 araç kontrol edildi.