Kocaeli’de emniyet ve jandarma ekipleri tarafından ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan, ticaretini ve sevkiyatını yapan şahısların engellenmesine yönelik’ olarak 24-30 Mart 2025 tarihleri arasında çalışma gerçekleştirildi. Söz konusu çalışmalar kapsamında emniyet ve jandarma ekipleri 124 olaya müdahale ederken bu olaylarda 170 kişi hakkında işlem başlatıldı. Söz konusu şahıslardan 17’si adli kontrol kararıyla olmak üzere 159’u serbest kaldı. Operasyonlarda 11 kişi tutuklandı.
7 KİŞİ TUTUKLANDI
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri belirtilen tarihler arasında il genelinde uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan, ticaretini ve sevkiyatını yapan şahısların engellenmesine yönelik yapmış olduğu çalışmalarda; 108 olaya müdahale edildi. Bu olaylarda 149 şahıs hakkında adli işlem başlatılırken; 142’si serbest kaldı, 7’si de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Emniyet ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda 613 gram bonzai, 1.208 gram esrar, 28 gram metamfetamin, 15 gram kokain, 120 adet sentetik ecza ve 1 adet de ecstasy ele geçirildi.
21 KİŞİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin 24-30 Mart 2025 tarihleri arasında Kocaeli genelinde icra edilen operasyon ve uygulamalarda, 16 olaya müdahale edilirken; 21 şahıs hakkında da adli işlem başlatıldı. 17 şahıs hakkında serbest yargılama kararı verilirken, 4 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda 229 gram bonzai, 15 gram esrar, 2 gram kokain ve 1.32 gram metamfetamin ele geçirildi.