Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kooperatifte sahte evrak iddiası!

Kartepe’de faaliyet gösteren S.S. 99 Nolu Arstaş Tır ve Kamyon Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde geçtiğimiz ay gerçekleşen genel kurulda muhalif adayı Ömer Faruk Yıldız ve ekibinin seçim sonucunu etkilemek için evrakta sahtecilik yaparak oy kullanmaya çalıştığı tespit edilmiştir. Konuyu savcılığa taşıyarak, evrakta sahtecilik yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kartepe’de faaliyet gösteren S.S.

Kartepe Arslanbey OSB ’de faaliyet gösteren Türkiye’nin sayılı köklü kooperatiflerinden S.S. 99 Nolu Arstaş Tır ve Kamyon Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Şükrü Aslan geçtiğimiz ay gerçekleştirilen seçimli genel kurulunda, evrakta sahtecilik yapılarak kendilerine seçimi kaybettirmeye çalışıldığını iddia etti. Evrakta sahtecilik yapanlar arasında AK Partili yöneticilerin de olduğunu belirten Aslan, konuyu savcılığa taşıyarak, evrakta sahtecilik yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

HÜKÜMET KOMİSERİ TESPİT ETTİ

Sahte vekâlet yöntemiyle 16 adet oyun geçersiz sayılmasına rağmen, yine de genel kuruldan başarıyla çıktıklarını belirten Aslan şunları söyledi: “26 Mart günü Uzunçiftlik Kültür Merkezi’nde seçimli genel kurulumuzu yaptık. Katılım %80’in üzerindeydi. Karşımızdaki başkan adayı AK Parti Kartepe İlçe Yöneticisi Ömer Faruk Yıldız’dı. Hükümet komiseri üyelerin kaydını yaparken aynı isimler üzerinde çift vekâletler gelmesi üzerine sahte vekâletler düzenlendiği tespit etmiştir.

SAHTE VEKALETLER

Bizim gerçek vekâletlerimizle, Ömer Faruk Yıldız tarafının ürettiği sahte vekâletleri karşılaştırdığımızda imzaların sahte olduğu zaten apaçık ortada. Vekâletlerini aldığımız üyelerimiz de karşı tarafa vekâlet vermediklerini söylediler. Tüm bu olanların, muhalif lideri Ömer Faruk Yıldız olduğu için onun bilgisi ve kontrolü dahilinde olduğunu düşünüyoruz ve nitekim kendisi de itiraf etti. Gerekirse savcılıktan ayrıca o dönemdeki telefon kayıtlarının dinlenmesi talebinde de bulunacağız. Bu sahte evrak organizasyonunu üreten 16 kişi tespit edilmiştir.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Ak Parti Kartepe ilçe yöneticisi Ömer Faruk Yıldız, Ak Parti Arslanbey mah. Bşk. Hakan Öztuna, kooperatif üyeleri Hasan Çatan, Kerim Çatan, Vedat Üzülmez, Süleyman Yılmaz, Hasan Yılmaz, , Emrehan Demirgök, Hayrettin Kaçar, Yalçın Kurt, Zekai Oruç, Sefer Yıldırım, Veli Topal, Dursun Ali Çatan, Murat Şahin, Fatih Mut ve Murat Topal hakkında suç duyurusunda bulunduk.”