Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milyonlarca liralık yolsuzluk… Kocaeli’deki o lise müdürü açığa alındı!

Kocaeli’de bir lisede geçen yıl MESEM programına sahte kayıtlar yapıldığı ve işletmelerin bu program üzerinden sahte kayıt başına asgari ücretin yarısı kadar ödeme aldıkları ileri sürüldü. Okul müdürü açığa alındı

Kocaeli'de bir lisede geçen

ugurMilli Eğitim Bakanlığı’nın Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) programı kapsamında öğrenciler staj adı altında bir gün okulda dört gün çeşitli işletmelerde ucuz işgücü olarak çalıştırılıyor. MESEM programı kapsamında çalıştırılan en az 8 çocuğun geçen dönem iş cinayetlerinde yaşamını yitirmesinin ardından bu programın iptal edilmesi için eğitim emekçileri, sendikalar, öğrenciler ve velilerden talepler yükselmişti. Program örgün eğitimdeki çocukları sermayeye ucuz işgücü olarak sunarken kamu kaynaklarının sermayeye aktarım araçlarından da biri olarak öne çıkıyor.

KOCAELİ’DE BİR OKUL

MESEM kapsamında öğrenci çalıştırmadığı halde bazı işletmelerin okul yönetimleriyle anlaşarak sahte kayıtla kamudan para aldığı ortaya çıktı. Kocaeli’de bir okulda MESEM programına sahte kayıt yaptırılarak bazı işletmelere ödeme yapıldığı iddia edildi. Kocaeli’de bir lisede geçen yıl MESEM programına sahte kayıtlar yapıldığı ve işletmelerin bu program üzerinden sahte kayıt başına asgari ücretin yarısı kadar ödeme aldıkları ileri sürüldü.

BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ GELDİ

Bu şekilde sadece tek bir okulda 200 milyon TL’nin devletten hortumlandığı iddia edilirken, konuyla ilgili yapılan şikayet üzerine okulda bakanlık tarafından inceleme başlatıldı. Aralık ayında Kocaeli’ye gelen bakanlık müfettişleri, il milli eğitim müdürlüğünü sadece bilgilendirdi. Bakanlık müfettişleri bütün işlemleri kendileri yaptı ve bir okul müdürü açığa alındı.

AKMENŞEN DOĞRULADI

Konuyla ilgili Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen şunları söyledi: “Bakanlık müfettişleri ilimize geldi ve işlem başlattı. Sadece Kocaeli’de değil, Türkiye genelinde bir inceleme olduğumu biliyoruz. Konuyla ilgili şikayet üzerine başlatılan inceleme süreci devam ediyor. Soruşturma sürüyor. Henüz sonuçlanmış bir şey yok. Tedbir amacıyla okul müdürü açığa alındı. Soruşturma aşamasında olan bir konuyla ilgili daha fazla açıklama yapamayacağım.”