Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince cazibe merkezi olacak!

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Doğa Park projesinin hayata geçeceği Tahtalı Göleti ve çalışmaların devam ettiği Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Derince Belediye Başkanı Zeki

Gönül belediyeciliği anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, köylerdeki projelere özel önem veriyor. Hafta sonu köylerde ilk olarak Taşköprü Kadın Emeği Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün daha sonra ilçede devam eden projeleri inceledi. Başkan Aygün, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve Derince Belediyesi Meclis Üyesi İmdat Gülcan ile birlikte ilk olarak Doğa Park projesinin hayata geçeceği Tahtalı Göleti çevresinde incelemelerde bulundu. Bölgede turizm potansiyelini ortaya çıkartarak aynı zamanda ekonomiye katkı sunacak olan Tahtalı Göleti Doğa Park projesi için Derince Belediyesi ekiplerinin hummalı çalışmaları sürüyor.

BİRLİKTE İNCELEDİLER

İlk etapta belediye ekipleri tarafından yolların tesviye edilip düzeltildiği, ot biçme ve küreme işlemleri ile yeşil alanların düzenli olarak bakımlarının yapıldığı gölet çevresi pırıl pırıl bir görünüme kavuştu. Ayrıca bölgede yerel halkın ürünlerinin satışını yapabileceği ürün satış alanı, şadırvan, mescit ve tuvaletlerin inşa çalışmalarının tamamlanmasının ardından rekreasyon alanındaki mangal yerleri de hazırlandı. Bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek olan Tahtalı Göleti Doğa Park projesi inşa edilecek kamp alanı, karavan park, günü birlik tesisler, rekreasyon alanları, kano alanı, hobi bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yolları ile vatandaşların hizmetine sunulacak.

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Doğa Park projesinin hayata geçeceği Tahtalı Göleti ve çalışmaların devam ettiği Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.TARIMSAL KALKINMA TESİSLERİ

Başkan Aygün ve Milletvekili Şeker, Tahtalı Göleti’nin ardından İshakçılar merkezde yapımı devam eden Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Yaptığı yatırımlarla köyleri merkezden ayırmayan Başkan Aygün’ün bölgeye kazandıracağı Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nin temeli geçtiğimiz günlerde atılmıştı. Yapımı hızlı bir şekilde devam eden Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri, Süt Pastörizasyon Tesisi, Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Tesisi ile Mısır Kurutma Tesisi’ni barındırıyor. Tesislerin hayata geçmesiyle birlikte mısır ekimi gerçekleştiren çiftçilere çok büyük bir destek sağlanacak. Bölgeye kurulacak olan tesisler de süt pastörizasyon bölümünün 5 ton, yağ işleme bölümünün ise günlük 300 litrelik kapasitesi olacak. Taşköprü Aspir Yağı‘nın markalaşmasıyla birlikte inşa edilecek olan tesisler hem tarımsal kalkınma ile bölgeyi cazibe merkezi galine getirecek hem de istihdama katkı sunacak.