Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince’ye 4 büyük proje daha geliyor!

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, ilçede yapımı planlanan projeler ve yatırımlarla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ı ziyaret etti. Aygün bakandan yeni projeler için destek sözü aldı.

Derince Belediye Başkanı Zeki

Çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bir yandan vizyon projeler inşa ederken bir yandan da önümüzdeki süreçte ilçeye kazandıracağı projelerin bir an önce hayata geçmesi için temaslarda bulunuyor. Başkan Aygün, bu kapsamda Derince’ye kazandıracağı projelerle alakalı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ı ziyaret etti.  AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ile birlikte Bakan Göktaş’ı ziyaret eden Başkan Aygün, görüşmede Derince’ye değer katacak olan yeni projeleriyle ilgili bilgilendirmede bulunurken Çenesuyu’nun yeni cam şişe ürününü de takdim etti. Son derece verimli geçen görüşmede Başkan Aygün ve Milletvekili Katırcıoğlu ile Bakan Göktaş, yapımı planlanan projeler ve yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

ÇENESUYU TAKDİM ETTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile gerçekleşen görüşmenin ardından sosyal medya hesaplarından bir açıklamada bulunan Başkan Aygün, “Kocaeli Milletvekilimiz Radiye Sezer Katırcıoğlu ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’ı Gazi Meclisimizde ziyaret ederek cam şişe üretimini gerçekleştirdiğimiz Çenesuyu ‘muzu takdim ettik. Sayın Bakanımızla Avrupa Birliği’nden destek istediğimiz Engelsiz Yaşama Destek Merkezi, Aile ve Çocuk Yaşam Merkezi, Otizm ve Farkındalık Merkezi ile Çenedağ Doğa Park ve Çenedağ Yaşlı Bakım Merkezi projelerimizi paylaşarak desteklerini istedik” ifadelerine yer verdi.

BEŞ ÖNEMLİ PROJE DAHA

Başkan Aygün’ün Ankara’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile yaptığı görüşmeler kapsamında Derince’ye beş önemli proje daha geliyor. İbni Sina Mahallesi’ndeki eski Askeri Hastane’nin bulunduğu bölgedeki 40 dönümlük alana Engelsiz Yaşama Destek Merkezi, Aile ve Çocuk Yaşam Merkezi ve Otizm ve Farkındalık Merkezi inşa edilecek. Proje kapsamında yapılacak olan Engelsiz Yaşama Destek Merkezi, özel gereksinimli bireyler için sosyal alanlar, özel hobi alanları, park ve yaşam bahçeleri, kütüphane ve derslikler, el beceri kursları ve kişisel terapi bölümlerini kapsayacak. Aynı noktaya inşa edilecek olan Otizm ve Farkındalık Merkezi ise Kocaeli’deki otizmli çocuklara hitap edecek. Müzik ve resim odaları, atölye ve mutfak workshop, çok amaçlı salonlar ve bilgisayar laboratuvarının yer alacağı tesis alanında farkındalık oluşturacak.

DOĞA PARK VE YAŞLI BAKIM MERKEZİ

Askeri Hastane’nin bulunduğu bölgeye inşa edilecek bir diğer proje ise Aile ve Çocuk Yaşam Merkezi. Başkan Aygün’ün öncülüğünde hayata geçecek olan bu proje ile ailelerin çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir merkez oluşturulacak. Açık hava etkinlik alanı, spor salonu, uyku ve oyun odalarının yer alacağı Aile ve Çocuk Yaşam Merkezi çocukların fiziksel, zihinsel ve psiko-sosyal gelişimlerine destek sağlayacak. Başkan Aygün’ün Derince’ye kazandıracağı diğer iki önemli proje ise Çenedağ Doğa Park ve Yaşlı Bakım Merkezi olacak. Kadırga Mesire Alanı’ndaki 40 bin m2’lik alana inşa edilecek Çenedağ Doğa Park projesi spor, piknik ve mesire alanları ile 400 araç kapasiteli iki otoparkı barındırırken, 26 bin m2’lik alana inşa edilecek Çenedağ Yaşlı Bakım Merkezi’nde ise sağlık ve bakım merkezi ile sosyal alanlar yer alacak.