Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi Doç. Dr. Utkan Mutman Parkını açıyor 

‘İzmit Unutmaz’ vizyonu ile çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi, Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası eski Başkanı Doç. Dr. Utkan Mutman’ın adını yaşatacağı parkı 24 Temmuz’da açıyor

‘İzmit Unutmaz’ vizyonu ile

İzmit Belediyesinin, kente önemli hizmetlerde bulunan Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası eski Başkanı Doç. Dr. Utkan Mutman’ın adını yaşatacağı parkta çalışmalar tamamlandı. ‘İzmit Unutmaz’ vizyonu ile çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, Gündoğdu Mahallesi Şehit Fatih Duman Sokak’ta Utkan Mutman adına inşa ettiği park 24 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00’da açılacak. Programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor. 

İŞTE PARKIN ÖZELLİKLERİ 

3290 metrekarelik park alanında 1750 metrekare yeşil alan, 241,70 metrekare sert zemin, 35,33 metrekare beton yol, 7,06 metrekare çiçeklendirme alanı, 2 adet ana yol girişi ve 2 adet giriş ahşap tagı bulunuyor. Alanda tasarımı ve üretimi İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan 6 adet gölgelikli oturma alanı ve her biri 7,5 metrekare alana sahip 2 adet oval pergola, 1 adet ahşap köprü, 110 metrekare oyun alanı ve yürüyüş yolu yer alıyor. 

GÜZEL BİR KENT BAHÇESİ 

1750 metrekarelik yeşil alan üzerine 476 adet lavanta dikimi ile İzmit Belediyesi serasında üretilen 1905 adet bitki ve çalı grubu alanda bulunuyor. Ayrıca 16 adet leylandı ağacı, 12 adet sarmaşık ve 51 adet meyve ağacı dikilerek halkın kullanımı için güzel bir kent bahçesi hayata geçirildi.