Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’ne HES kodu olmayan giremeyecek!

Koronavirüsle mücadele kapsamında önlemleri artıran İzmit Belediyesi, HES Kodu Sorgulama sistemine geçti.

Koronavirüsle mücadele kapsamında önlemleri

Koronavirüsle mücadele kapsamında hizmet binasında önlemleri artıran İzmit Belediyesi, HES Kodu Sorgulama sistemine geçti. Kısa bir süre önce belediye girişine yerleştirilen yeni ateş ölçer sayesinde vatandaşlar elini cihaza göstererek ateş kontrolünü yapma imkanına kavuşurken, şimdi de HES Kodu sayesinde risk durumlarını kontrol edebilecek.

HES KOD’SUZ GİRİŞ YAPILAMAYACAK

İzmit Belediyesindeki işleri için hizmet binasına girmek isteyen vatandaşlar ve çalışanlar, görevlilere HES Kodu’nu okutacak ve risk durumları kontrol edilecek. İzmit Belediye Başkanı Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, “Çalışanlarımız ve vatandaşlarımızın sağlığını düşünmek zorundayız. Hem kendi sağlığımız hem de yakınlarımızın sağılığı için lütfen maske ve sosyal mesafe kurallarına uyalım.” dedi.

HES KODU NASIL ALINIR? SMS İLE HES KODU ALMA İŞLEMİ

HES kodu Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS yöntemi ile alınabilir.

1- Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

2- HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve Paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023’e SMS olarak atılır.

Örnek: HES 12345678901 1232 45 yazılıp 2023’e gönder.