Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Utkan Mutman Parkı bugün açılıyor

İzmit Belediyesi’nin, geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı ve KOÜ İnşaat Müh. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Utkan Mutman’ın ismini yaşatacağı Kent Parkı bugün açılıyor.

İzmit Belediyesi'nin, geçtiğimiz yıl

İzmit Belediyesi’nin, kente önemli hizmetlerde bulunan Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası eski Başkanı Doç. Dr. Utkan Mutman’ın adını yaşatacağı parkta çalışmalar tamamlandı. ‘İzmit Unutmaz’ vizyonu ile çalışmalarını sürdüren İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, Gündoğdu Mahallesi Şehit Fatih Duman Sokak’ta Utkan Mutman adına inşa ettiği park bugün saat 18.00’da açılacak.

KENT PARKININ ÖZELLİKLERİ

3 bin 290 metrekarelik park alanında bin 750 metrekare yeşil alan, 241,70 metrekare sert zemin, 35,33 metrekare beton yol, 7,06 metrekare çiçeklendirme alanı, 2 adet ana yol girişi ve 2 adet giriş ahşap tagı bulunuyor. Alanda tasarımı ve üretimi İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan 6 adet gölgelikli oturma alanı ve her biri 7,5 metrekare alana sahip 2 adet oval pergola, 1 adet ahşap köprü, 110 metrekare oyun alanı ve yürüyüş yolu yer alıyor.

BÖLGE HALKININ NEFES ALABİLECEĞİ BİR ALAN

Bin 750 metrekarelik yeşil alan üzerine 476 adet lavanta dikimi ile İzmit Belediyesi serasında üretilen bin 905 adet bitki ve çalı grubu alanda bulunuyor. Ayrıca 16 adet leylandı ağacı, 12 adet sarmaşık ve 51 adet meyve ağacı dikilerek halkın kullanımı için güzel bir kent bahçesi hayata geçirildi.