Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’ten Yeşilova açıklaması!

İzmit Belediyesi AK Partili meclis üyesi Sayın Muharrem Tutuş’un, Yeşilova Mahallesi Turan Güneş Caddesi projesiyle ilgili ifadelerine cevap verdi.

İzmit Belediyesi AK Partili
İzmit Belediyesi AK Partili meclis üyesi Sayın Muharrem Tutuş’un, Yeşilova Mahallesi Turan Güneş Caddesi projesiyle ilgili ifadelerine cevap verdi. Belediyenin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “İzmit Belediyesi AK Partili meclis üyesi Sayın Muharrem Tutuş, Yeşilova Mahallesi Turan Güneş Caddesi projemizle ilgili maalesef yine halkımızı yanıltma maksadıyla açıklamalarda bulunmuştur.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİR ANDA ORTAYA ÇIKMIŞTI

Yeşilova Mahallesi Turan Güneş Caddesi üzerindeki çalışmalarımız ilk başladığında sadece üst yapı çalışmalarını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacaktık. 2021 yılının Temmuz ayında bitirmeyi planladığımız çalışmalar esnasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bölgedeki havai hatların yer altına alınmasıyla ilgili SEDAŞ ve TEİAŞ ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.

HALKIMIZIN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA PROJEMİZİ GELİŞTİRDİK

SEDAŞ ile görüşmelerimizde böyle biri durumun olmadığını, Büyükşehir’in SEDAŞ ya da TEİAŞ ile bir görüşme ve protokol yapmadığını öğrendik. Ama biz halkın talebi olduğu için HAVAİ hatları da projemize ekledik ve “Biz havai elektrik hatlarını yer altına indiririz” diyerek çalışmalarımıza başladık. Yeşilova sakinleri ve esnafının talepleri doğrultusunda ve halkımızla el ele başladığımız projemiz tüm hızıyla devam etmektedir.

YEŞİLOVA’DA ŞU AN NE YAPILIYOR?

Yeşilova Mahallesi Turan Güneş Caddesi’nde 4 bin 500 metre orta gerilim kablosu ve 3 bin 500 metre alçak gerilim kablosu yer altına alınıyor. Ayrıca ileride fiber optik hat çekilme durumu da düşünülerek 3 bin 800 metre optik kablo koruma borusu döşenecek. Çalışmaların ardından vatandaşların yoğun olarak kullandığı Turan Güneş Caddesi’nde yaklaşık 2 kilometrelik yolda asfaltlama çalışması ve yaklaşık 4 kilometrelik uzunluğunda çift taraflı kaldırım yenileme çalışması yapılacak. Ayrıca kaldırım çalışması içinde 80 adet aydınlatma direğinin montajı yapılacak.”