Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Diriliş Kampı nerede?

Pandemi sürecinin ardından Kocaeli Diriliş Kampı nerede? sorusu sıkça soruluyor. Kocaeli’nin Başiskele ilçesindeki büyük kamp sağlıkçılardan büyük talep görüyor.

Pandemi sürecinin ardından Kocaeli

Kocaeli Diriliş Kampı nerede? sorusu sıkça gündemde. Bilindiği üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir kaç yıl önce kentin güneyinde yer alan Kocaeli Samanlı Dağları’nda Aytepe yaylasında özel bir bölge inşa etmişti. Erkek ve kadın kullanım alanları olan kampta genel olarak TÜGVA ve TÜRGEV ile AKP’ye yakın vakıf ve dernekler konaklıyordu. Bireysel yurttaş kullanımına kapalı olan kamp son dönemde Cumhur İttifakı’yla birlikte MHP’ye yakın Ülkü Ocakları gibi vakıf ve derneklere de hizmet vermeye başlamıştı.

KAMPLARA TALEP ARTTI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın söz konuda kampın kullanımının yaygınlaştırılması için düğmeye bastı. Türkiye genelindeki büyün sağlık çalışanları için Darıca ve Kandıra Gençlik kamplarıyla birlikte Yuvacık’ta yer alan kamp hizmete açıldı. Kocaeli Diriliş Kampı nerede? sorusu söz konusu sağlık çalışanlarının talebiyle daha da çok sorulmaya başlandı. Diriliş (1-Bayan, 2-Erkek) Gençlik Kampları Koronavirüs tedbirleri kapsamında ziyaretçilerine bir süredir hizmet veremiyordu. Gençlik kampları yeni normalleşmeyle beraber sosyal mesafe çerçevesinde misafirlerine eşsiz bir ortam sunmaya başladı.

İLK MİSAFİRLER GELDİ

Kocaeli Diriliş Kampı nerede? sorusunun cevabını bulanlar özelikle yaz aylarında bunaltıcı yaz sıcaklarını unutturan kamplarda, hayatın bireyselleştirdiği yaşam kültüründen; katılımcı, paylaşımcı, birlik/beraberlik içinde bir ortamı misafirlerle paylaşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koronavirüs sürecinde büyük fedakarlıklar göstererek insanların sağlığı için hizmet eden sağlık çalışanlarını yalnız bırakmadı. Başkan Tahir Büyükakın’ın pandeminin ilk döneminde sosyal medya hesabında sağlık çalışanlarını Diriliş-1, Diriliş-2, Darıca ve Kandıra Gençlik kamplarında ağırlayacaklarını duyurmuştu. Adeta Türkiye’nin kahramanları haline gelen sağlık çalışanları Büyükşehir Belediyesi’nin kamplarında pandemi sonrası ilk misafirler oldu

DEZENFEKTE ETTİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sağlığı için virüs salgının başından bu yana dezenfekte uygulamalarını düzenli bir şekilde sürdürüyor. Bu anlamda Diriliş Gençlik Kampları da gerekli temizlik ve dezenfesikyon işlemlerinden geçti. Bununla beraber kamplarda tamir ve tadilat işleri de titizlikle tamamlandı.

BÜTÜN GÜN ETKİNLİK

Diriliş Gençlik kamplarında yaz aylarında birbirinde farklı etkinlikler yapılırken; sosyal, kültürel, zihinsel ve bedensel gelişimlere de katkıda bulunuyor. Özelikle pandemi sürecinde büyük zorluklar çeken sağlık çalışanlarının stres atmaları için fırsat oluyor. Kamplarda futbol ve voleybol sahaları bulunurken parkurlar, pentatlon, paintball, masa tenisi, badminton, okçuluk, matrak, jenga, tabu, mangala ve mayın tarlası gibi birçok etkinlik yapılıyor.

TÜRKYE’YE ÖRNEK

Kılavuz Gençlik Modeli’nin önemli bir ayağını oluşturan ve kentin en zirve yerlerinden olan Samanlı Dağları’nın eteklerinde Aytepe yaylasında inşa edilen Diriliş 1 ve Diriliş 2 kampları Türkiye’de önemli bir örnek teşkil ediyor. Özellikle gençlerin ilgisini çeken Diriliş Gençlik Kampları, bugüne kadar binlerce misafiri ağırladı.