Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Hat 41 hizmete başladı

Büyükşehir Belediyesi, D-100 üzerindeki toplu taşımayı verimli kullanmayı amaçlayan hat 41 projesini faaliyete geçirdi. Hat ve işletme verimliliğini artıracak olan, mesafeye göre ücretlendirmenin uygulanacağı Hat 41 bugün Körfez’de düzenlenen programla hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi, D-100 üzerindeki

Körfez’den Kartepe’ye 4 ilçe arasında kesintisiz ulaşımı sağlayacak Hat 41K, 15 Mart Cuma günü (bugün) itibariyle hizmete alınarak seferlerine başladı. Düzenlenen programa Ulaşım Daire Başkanı Ali Bilgi, Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Derneği Başkanı Mustafa Kurt, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın katıldı. Körfez’den Kartepe’ye 26 durak, Kartepe’den Körfez’e 27 durak. Duraklarda ücret iadesi için Check in Check out cihazı olacak. Yolcu bilgilendirme ekranlarıyla kaç dakikada gelecek hangi güzergaha gidecek görülebilecek. Yarım saatte bir servis gerçekleştirilecek olup sabah 6: 30 gece 24:30 saatleri arasında hizmet verecek.

ALİ BİLGİ: AKTARMA ÜCRETSİZ

Programda söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Ali Bilgi şu ifadelere yer verdi: “Bugün bir vatandaş Körfez’den Kartepe’ye yolculuk yapmak istediğinde yaklaşık 25 lira gibi ücret ödeyecek. Normalde 35 TL idi. Ve en önemlisi süre azalacak. Şehir içi hatlara aktarma da verdik. Körfez’de bindiniz Derince’de indiniz. Aktarma yapmak istediğinizde ücretsiz yolculugunuzu gerçekleştireceksiniz. Katkılarından dolayı Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. ”

VATANDAŞ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Son olarak programda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şu açıklamalarda bulundu: “Şimdi vatandaş açısında önemli olan kısmı şu, eskiden şöyle söyleniyordu.: ‘Körfez Derince arabası boş geçiyor binemiyoruz’ Bizim yönetmelikte her kooperatifin kendi bölgesinde yolcu alması gerekiyordu. Şimdi biz hepsini aynı havuz içine alarak herkesin her yerden binebileceği yolcu lehine bir ulaşım yaptık. Kooperatiflerin aleyhine değil. Önceden de aktarma vardı ama kısıtlıydı. Şimdi bununla birlikte aktarma 41 hattan diğer bütün modlara imkanlı hale geldi. Mesela Kartepe aracına İzmit’ten, Körfez’in aracına Derince’den binilebilir hale geldi. Aktarmanın yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Yeni 41 kart sayesinde 90 dakika içerisinde başka hatta ücretsiz aktarma yapabilecekler.

YOKSA 25 LİRA ÖDERSİNİZ

Devlet bir ciddiyet gerektirir. Büyükşehir Belediyesi İl sınırında kurulduğunda bize kazanılmış hak olarak geldi bu. Kooperatiflere zarar vermeden bu sorunu çözmüş olduk. Mesela 35 lira tutardı önceden bu seyahat, şimdi 25 lira tutacak. Bu hattın en uzun mesafesi 25 lira. Kooperatifler zarar görmeyecek. Fayda sağlayacak. Gereksiz araçlar trafiğe çıkmayacak. Daha uzak mesafeye daha az ücret ödeme avantajı olacak. Gittiği yere kadar ödeyecekler. Gittiğiniz yere kadar ödemek için indiğiniz yerde Check out sistemini okutmanız gerekiyor. Yoksa 25 lira ödersiniz. Hat 41 İnşallah şehrimize halkımıza hayırlı uğurlu olsun.”

TAM 25 TL, İNDİRİMLİ 15 TL

Hat 41K ile 4 ilçeyi birbirine bağlayacak olan dev ulaşım hamlesi vatandaşların hayatını kolaylaştıracak. Buna göre Hat 41K’yı direkt kullanan tam tarifeli yolcular ilk iki bölge için sabit 13,00 TL, sonraki her bölge için 1,50 TL ücret, indirimli (Öğrenci-Öğretmen-60 Yaş) tarifeli yolcular ilk iki bölge için sabit 7,00 TL, sonraki her bölge için 1,00 TL ücret, tanımlı aktarmalı hatlardan gelip 41K hattını kullanan tam yolcular ise ilk iki bölge için sabit 13,00 TL hariç, sonraki her bölge için 1,50 TL ücret ödeyecek. Tanımlı aktarmalı hatlardan gelip 41K hattını kullanan indirimli yolculardan ise ilk iki bölge için sabit 7,00 TL hariç, sonraki her bölge için 1,00 TL ücret alınacak. Hat 41K’dan sonra tanımlı aktarmalı hatlarını kullanan tam ve indirimli tarifeli yolcular ise herhangi ücret ödemeden seyahat edecek. Hat 41K’nın en uzun mesafe ücreti tam 25 TL, indirimli 15 TL olarak belirlendi. Ara duraklarda inip binen yolcular için biniş yapılan durağın tanımlı olduğu bölgeyle inilen durağın tanımlı olduğu bölgeye göre hesaplanarak, geri kalan bedel, ücret iade cihazlarına ‘Kocaelikart’ okutularak iade işlemi gerçekleştirilecek.

GİTTİĞİN YERE KADAR ÖDEME SİSTEMİ

Hat 41K’yı direkt kullanan tam tarifeli yolcular ilk iki bölge için sabit 13,00 TL, sonraki her bölge için 1,50 TL ücret, indirimli (Öğrenci-Öğretmen-60 Yaş) tarifeli yolcular ilk iki bölge için sabit 7,00 TL, sonraki her bölge için 1,00 TL ücret,

Tanımlı aktarmalı hatlardan gelip 41K hattını kullanan tam yolcular ise ilk iki bölge için sabit 13,00 TL hariç, sonraki her bölge için 1,50 TL ücret ödeyecek.

Tanımlı aktarmalı hatlardan gelip 41K hattını kullanan indirimli yolculardan ise ilk iki bölge için sabit 7,00 TL hariç, sonraki her bölge için 1,00 TL ücret alınacak.

Hat 41K’dan sonra tanımlı aktarmalı hatlarını kullanan tam ve indirimli tarifeli yolcular ise herhangi ücret ödemeden seyahat edecek. “Gittiğin kadar öde” sistemi ile vatandaşlara keyifli ve ekonomik bir yolculuk sunan Hat 41K projesinde 33 adet check-in (yolcu bilgilendirme), 55 adette check-out (ücret iade cihazı) duraklara monte edildi.

HAT 41’İN DURAKLARI

KÖRFEZ’DEN KARTEPE’YE DOĞRU

1- Körfez Tren İstasyonu

2- Yabancı Diller MYO D-100

3- Körfez Belediyesi

4- Körfez Kaymakamlık

5- Körfez Diş Hastanesi

6- Tütünçiftlik

7- 95 Evler

8- 44 Evler

9- Derince Geçit

10- Çenesuyu

11- Kuruçeşme SGK

12- İzmit Eğitim Kampüsü

13- Seka Devlet Hastanesi

14- Yenidoğan

15- Batı Terminali

16- Halkevi

17- Yeni Cuma

18- Kocaeli Valiliği

19- Kandıra Sapağı

20- Yahya Kaptan

21- Sabancı Köprülü Kavşağı

22- Köseköy İstasyon

23- Gazoz

24- Çelik Halat

25- Özdilek AVM

KARTEPE’DEN KÖRFEZ İSTİKAMETİNE DOĞRU

1- Özdilek AVM

2- Çelik Halat Fabrikası

3- Gazoz

4- Köseköy İstasyon

5- Sabancı Köprülü Kavşağı

6- Yahya Kaptan

7- Kandıra Sapağı

8- Vilayet

9- Yeni Cuma

10- Halkevi

11- Batı Terminali

12- Yenidoğan

13- Seka Devlet Hastanesi

14- Eğitim Kampüsü

15- Kuruçeşme

16- Çenesuyu

17- Derince Geçit

18- 44 Evler

19- 95 Evler

20- Tütünçiftlik Merkez

21- Körfez Diş Hastanesi

22- Körfez Kaymakamlığı

23- Körfez Belediyesi

24- Yabancı Diller MYO D-100

25- Körfez Tren İstasyonu