Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de restoran ve kafeler bu şartlarla açılacak!

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Kocaeli’de bugün faaliyetlerine başlayacak olan restoran ve kafelerin uyması gereken kuralları yayımladı.

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kademeli normalleşme açıklaması yaptı. Kocaeli, turuncu renkte yüksek riskli iller arasında yer aldı. Yeni Kontrollü Normalleşme kapsamında Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu bu gece kararlar aldı. Buna göre restoran ve kafelerle ilgili bazı şartlar getirildi.

07.00-19.00 ARASI ve 21.00-24.00 ARASI HİZMET

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yeme-içme yerlerinin Sağlık Bakanlığı Covid­19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşulları (masalar ve koltuklar arası) göz önünde bulundurularak açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde % 50 kapasite sınırlaması oranı uygulanarak mekanda bulunabilecek masa ­ koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilerek 07.00-19.00 saatleri arasında çalışmasına, saat 19:00-21.00 saatleri arasında sadece paket sersi veya gel-al şeklinde çalışmasına, 21.00- 24.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde çalışmasına.

HES KODU OLMADAN MÜŞTERİ YOK!

Covid­19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberindeki mesafe kuralları ile Ek­1’de yer alan tabloda belirtilen kapasite kullanım oranlarına göre her bir yeme­içme yeri için Ek­2’de örneği verilen oturma düzeni planı hazırlanmasına ve içeride aynı anda bulunacak müşteri sayısının müşterilerin içeriden ve dışarıdan rahatlıkla görebileceği şekilde ilan edilmesine.

HES kodu kontrol edilmeksizin müşteri kabul edemeyecek olan yeme­içme yerlerinde onaylanan oturma düzeninde belirtilen şeklin dışında mekânda kesinlikle fazladan masa­koltuk bulundurulmasına müsaade edilmeyeceğine.