Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez Belediyesi atıl arazileri ekti, ihtiyaç sahiplerine dağıtacak!

Körfez Belediyesi kırsal alandaki farklı noktalarda kendisine ait toplam 7 bin metrekarelik alanda ekimini yaptığı buğdayın hasadını gerçekleştirdi. Buğday un haline getirilecek ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

Körfez Belediyesi kırsal alandaki

Körfez Belediyesi, atıl durumdaki köyler bölgesindeki 7 bin dönüm araziye ‘sertifikalı buğday tohumu’ ekti. Ekim yapılan 7 dönümlük arazinin yarısına da gübre olarak dal ve yapraklar ile pazar atıklarından elde edilen kompost kullanıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında ekilen buğdayların geçtiğimiz gün hasadı gerçekleştirildi

780 KİLO BUĞDAY ELDE EDİLDİ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında 7 bin metrekarelik alan için ‘sertifikalı buğday tohumu’ ekildi. Biçerdöverler tarafından gerçekleştirilen hasat sonrasında da bölgeden 780 kilogram buğday elde edildi. Başkan Şener Söğüt de “Bir senenin sonunda buğdayımızı biçmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim bereketli etsin” dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE

Hasadı yapılan buğdayların depoya alındığını belirten Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, “Buğdaylarımızın kalitesi oldukça yüksek. Bu noktada buğdaylarımızı una çevireceğiz ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından ilçemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.