Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez Belediyesi’nde komisyonlar belirlendi

Körfez Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda encümen ve komisyonlar belirlendi. 2021 yılı hizmet, yatırım ve çalışmalarını kapsayan faaliyet raporu da Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.

Körfez Belediyesi’nin Nisan Ayı

Körfez Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantısı, meclis salonunda gerçekleştirildi. Başkan Şener Söğüt’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri tek tek oylanırken, encümen ve komisyon seçimleri de gerçekleştirildi. Encümen üyeliklerine Kadir Alçık, Canan Mollaoğlu ve Muzaffer Sayıcı seçilirken, 6 komisyonda yer alacak isimler de belirlendi ve oy birliği ile kabul edildi.

KOMİSYONLAR

Plan ve Bütçe Komisyonu: Mete Bilgin, Ayşe Hacet Aşar, Ahmet Topuz, Mehmet Candemir, Erkan Uygun.

İmar ve Şehircilik Komisyonu: Selahattin Kabadayıoğlu, Sinan Barış Kaya, Mehmet Sayım, Reşat Sarı, Eren Kır.

Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu: Şahin Ergün, Canan Mollaoğlu, Eyüp Öztürk, Arif Ersoy, Yelda Pişkin.

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Murat Gülbiçim, Recep Akova, Sinan Barış Kaya, Sevgi Yaman, Enver Okan.

Sosyal Hizmetler Komisyonu: Mehmet Sayım Cengiz Öztürk, Ender Oğuz, Engin Taşdemir, Ertan Peker

Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu: Yusuf Eryarsoy, Doğan Orak, Volkan Özmen, Fevzi Canbaz, Erkan Uygun

YAPICI ELEŞTİRLERE AÇIĞIZ

Komisyonların belirlenmesi sonrasında gündem maddelerine geçilirken, faaliyet Raporunun okunması ve oylanmasında meclise Başkanvekili olarak Faruk Denli Başkanlık etti. Muhalefetin faaliyet raporu ile ilgili söz alması sonrası gelen soru ve eleştirileri tek tek cevaplayan Başkan Söğüt, “Bu raporda gerçekten büyük bir emek var. Ben bu anlamda faaliyet raporu ile ilgili olumlu ve olumsuz kanaat bildiren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız ve bunlardan istifade de ediyoruz.

ALTYAPI RİSKLİ YATIRIMDI, KAÇMADIK

Altyapı konusuna değinildi; 30-35 yıllık bir altyapı vardı. Kayıp kaçak oranı da yüksekti. Neşter vurmamız lazımdı. Altyapı yatırımları siyasi açıdan en riskli, siyasi getirisi de olmayan yatırımlar. Bu riski alarak 1 yıldır altyapı çalışmamızın startını verdik. Kışın da aralıksız devam edince ister istemez vatandaşımız rahatsızlık duydu. Sonuna kadar da haklılar. Bu yılsonu itibari le altyapı tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Şeffaf belediyecilik anlayışıyla hizmet verdiklerini belirten Başkan Söğüt, “Birlik ve beraberlik içerisinde devam eden hizmet ve yatırımların ilerleyen yıllarda da hız kesmeden, kararlılıkla devam edeceğiz. Hizmet ve yatırımlar hız kesmeden sürecek. Daha yolun yarısındayız. Birlikte çok güzel işlere imza atacağız. 2021 yılı faaliyet raporumuz ilçemize halkımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Rapor oy çokluğu ile kabul edildi.