Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Taşköprü Tesisleri’nin temeli atılıyor

Zeki Aygün’ün tarımsal kalkınma projesinde en önemli adım atılıyor. Bölgeyi tarım üssü yapacak olan Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nin temel atma töreni 11 Temmuz Pazar günü saat 14:30’da gerçekleşecek.

Zeki Aygün’ün tarımsal kalkınma

Derince’ye değer katan projeleri bir bir hayata geçiren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, köylerde başlattığı tarımsal kalkınma hamlesine de özel önem veriyor. İshakçılar merkezli Çavuşlu, Geredeli, Karagöllü, Kaşıkçı, Tahtalı, Terziler ve Toylar’ı kapsayan proje ile birlikte Derince’de tarımsal kalkınmanın en önemli adımı atılıyor. Bu proje ile birlikte hem bölgeyi cazibe merkezi galine getirecek hem de istihdama katkı sunacak olan Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nin temel atma töreni 11 Temmuz Pazar günü saat 14:30’da gerçekleşecek.

ÜÇ ÖNEMLİ TESİS BİR ARADA OLACAK

Tesisin inşa edileceği Çavuşlu Mahallesi, İshakçılar Mevkii (İlçe Jandarma Komutanlığı) karşısındaki alanda yapılacak olan temel atma töreni protokol ve vatandaşları bir araya getirecek. Bölgeye kurulacak olan tesislerin süt pastörizasyon bölümünün 5 ton, yağ işleme bölümünün ise günlük 300 litrelik kapasitesi olacak. Yine bu projeyle birlikte Taşköprü Aspir Yağı önümüzdeki süreçte Derince Belediyesi’nin kendi kendi tesislerinde üretilecek. Ayrıca mısırlarını kurutmak için Adapazarı’na giden çiftçiler de yapılacak olan tesis sayesinde bu yükten kurtulmuş olacaklar.