Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Körfezi dip çamuru temizliği için önemli adım!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İzmit Körfezi Doğu Baseninde Yer Alan Dip Çamuru Temizlenmesi İşi için başkanlık makamına ihaleye çıkma yetkisi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde

Sebahattin AydınUğur EnçKocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin haziran ayı toplantısı bugün gerçekleştiriliyor. Toplantıda 110 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddeleri arasında “İzmit Körfezi Doğu Baseninde Yer Alan Dip Çamuru Temizlenmesi İşi” ihalesinin Gelecek Yıllara Yaygın Hizmet Yüklenmeleri yöntemiyle yapılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamına yetki verilmesi de yer aldı. Dip çamuru temizlik çalışmaları için başkan Tahir Büyükakın’a yetki oy birliği ile çıktı.

DİP ÇAMURU TEMİZLİĞİ NEDİR?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte yapılacak ve 5 yıl sürecek bu proje, Türkiye’nin en büyük çevre projesi olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, projeye toplamda 500 milyon TL katkı verecek.

TOPLAM 1 MİLYAR 750 MİLYONA MAL OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ” İzmit Körfezi’nde dip temizleme projesinin önümüzdeki günlerde detaylarını anlatacağım. 8,5 milyon metreküp çamurun bertaraf edilmesi bekleniyor. 5 yıl içinde tamamlanması planlanan projenin toplam 1 milyar 750 milyona mal olması bekleniyor. Türkiye’nin en büyük çevre projesi olacak. Biz 500 milyonluk katkıyı vereceğiz” ifadelerini kullanmıştı.